19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Amenzi de aproximativ 80.000 de lei, aplicate de inspectorii de muncă luna trecută

- Advertisement -

Angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au continuat și în luna iulie să efectueze verificări specifice atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă. 183 de controale la angajatori din județ au avut loc, domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură. În urma acestora au fost aplicate zece amenzi, în cuantum de aproximativ 80.000 de lei.

În urma controalelor efectuate luna trecută, inspectorii de muncă olteni au identificat 253 de deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 109 sancțiuni contravenționale, din care 99 avertismente și zece amenzi în valoare totală de 79.000 lei. Una dintre contravenții a fost dată unui angajator din orașul Balș, cu obiect activitate restaurante, unde inspectorii de muncă au identificat o persoană care desfășura muncă nedeclarată. Societatea care avea angajată persoana fără forme legale a primit o amendă în valoare de 20.000 de lei.

Cele mai frecvente deficiențe constatate de angajații ITM Olt la angajatorii controlați în iulie au fost: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție; neefectuarea controlului medical periodic.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți