32.2 C
Slatina
duminică,14 iulie,2024

Ultimele Articole

Peste 30 de șoferi au rămas fără permis în urma unei acțiuni de amploare de patru ore, organizată sâmbătă dimineața

- Advertisement -

O acțiune cu efective mărite a fost organizată sâmbătă dimineața, într-un interval de patru ore, pe drumurile publice din județul Olt, scopul acesteia fiind reducerea riscului rutier și depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză. Peste 30 de șoferi au rămas fără permis în urma abaterilor comise în trafic în timp ce alți cinci s-au ales cu dosar penal pentru consum de alcool și conducere fără permis.

„În urma activităților desfășurate în intervalul orar 07:00 – 11:00, au fost aplicate 112 sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, 63 fiind aplicate pentru încalcarea regimului legal de viteză și 49 pentru alte abateri. De asemenea, au fost reținute 35 de permise de conducere, dintre care 31 pentru viteză, trei pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat și unul pentru depășire neregulamentară, fiind retrase și patru certificate de înmatriculare”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

Polițiștii rutieri au constatat, în patru ore, și cinci infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, patru fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat și o infracțiune  pentru conducere fără permis.

S-au ales cu amenzi pentru că au depășit limita legală de viteză. Unul dintre șoferi, băut bine la volan

Printre șoferii sancționați contravențional și cu permisul de conducere reținut pentru trei luni sunt doi bărbați din Olt și un craiovean. Totodată, un conducător auto s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins la volan în stare avansată de ebrietate.

Un bărbat de 29 de ani, din comuna Spineni, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 65 – European 574, în afara municipiului Slatina, cu viteza de 168 de kilometri pe oră, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 100 de kilometri pe oră. Un alt bărbat de 54 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe același DN 65 – E 574, în localitatea Negreni, orașul Scornicești, cu viteza de 136 de kilometri pe oră, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 50 de kilometri pe oră. Ambii au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, fiindu-le reținute permisul de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile.

Și un bărbat de 45 de ani, din orașul Drăgănești Olt, a fost înregistrat de aparatul radar, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 546, în localitatea Mărunței, cu viteza de 125 de kilometri pe oră, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 50 de kilometri pe oră. Șoferul a fost amendat cu 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile.

De asemenea, un caracalean de 50 de ani a fost depistat pe strada 1 Decembrie, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 1,01 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți