4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Deputatul Chesnoiu, opinie despre declarațiile ministrului Agriculturii: „De câtă ipocrizie să dai dovadă spunând că investițiile în creșterea capacității de irigații a terenurilor agricole are nevoie de o «finanțare consistentă și urgentă»?”

- Advertisement -

„De câtă ipocrizie să dai dovadă ca ministru al agriculturii declarând că investițiile în creșterea capacității de irigații a terenurilor agricole are nevoie de o «finanțare consistentă și urgentă»?”, așa își începe ultima declarație politică Adrian Chesnoiu, deputat de Olt al Partidului Social Democrat și președinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților.

Despre declarațiile făcute de Nechita Adrian Oros, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, parlamentarul social democrat spune: „Cum să faci asta tocmai tu: ministrul ZERO al proiectelor de investiții în infrastructura de irigații; ministrul în mandatul căruia nu s-a deschis nici un șantier de reabilitare a unui sistem de irigat; ministrul care nu a reușit să introducă proiectele de irigații în PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență n.r.); ministrul sub conducerea căruia s-a anulat semnarea contractului de proiectare a etapei I din Canalul Siret – Bărăgan (realizarea proiectului tehnic în perioada 2020-2021 ar fi făcut posibilă finanțarea din PNRR a acestui important obiectiv! Drept dovadă, proiectul tehnic pentru desecare din Banat, inclus în PNRR și realizat din banii fermierilor)! Cum să declari asta TU, singurul ministru al agriculturii care ai votat împotriva fermierilor amendamentul pentru plata despăgubirilor aferente culturilor afectate de secetă din primăvara anului 2020!?”.

Deputatul Adrian Ionuț Chesnoiu a adăugat că „până și fermierii, și reprezentanții lor, care v-au însoțit în campania electorală în bazinele legumicole din Oltenia, crezându-vă toate minciunile și promisiunile îndrugate, au decis să protesteze în piața publică împotriva ipocriziei și minciunilor de care ați dat dovadă în actul de guvernare, a lipsei finanțării și a măsurilor de sprijin pentru fermieri (vezi protestul anunțat de Uniunea Salvați Țăranul Român)! Și voi, liberalii, aveți tupeul și nesimțirea de a vorbi după doi ani de zile de când guvernați, de finanțări urgente și consistente pentru agricultură în general, și irigații în special!?”.

Parlamentarul social democrat mai aduce în atenție și strategiile care trebuie finanțate și despre care vorbesc guvernanții. „Vorbiți de STRATEGII care ar trebui finanțate, pe care, după doi de guvernare, nici măcar nu le aveți scrise, ce să mai vorbim de finanțare și punere în practică! Faceți vizite în teritoriu și vă pozați cu fermierii!? Învățați măcar puritatea, onestitatea și bunul simț de la fermierii care muncesc la 40 de grade Celsius, în câmp, nu în birouri cu aer condiționat! Trăiți într-o altă realitate, necoplanară cu a noastră, așa că măcar aveți bunul simț să nu ne credeți pe toți extratereștri, ca voi! Munciți, nu mai mințiți! Guvernați, nu mai mimați!”, mai declară deputatul PSD de Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți