5.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tronsonul Balș – Slatina al Drumului Expres Craiova – Pitești, finalizat până la sfârșitul anului

- Advertisement -

Anunțul a fost făcut de Horațiu Lucian Cosma, secretar de stat la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, pe pagina sa de socializare în urma unei vizite de lucru pe care a efectuat-o la sfârșitul acestei săptămâni pe șantierul Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești. Lucrările sunt în grafic și, potrivit reprezentantului Guvernului României, stadiul lucrărilor de pe tronsonul dintre Balș și Slatina al șoselei de mare viteză, stadiul lucrărilor este de aproape 90%, iar constructorul român al drumului are pe șantier nu mai puțin de 1.700 de muncitori.    

„Am fost pe șantierul Drumului Expres Craiova – Pitești ca să mă asigur că cel mai avansat tronson al proiectului, cel dintre Balș și Slatina, decurge conform graficului. Pe sectorul de 40 de kilometri, ajuns la stadiul fizic de 87%, constructorul român muncește cu 1.700 de oameni în fiecare colț al șantierului”, a postat Cosma pe pagina sa de socializare.

Potrivit sursei citate, se lucrează la podul peste Olt de la Slatina, cu o lungime de 1,7 kilometri, unde peste 200 de muncitori armează și betonează placa podului, montează grinda parapet și execută hidroizolația, se montează tablierul metalic al podului peste Olteț de la Balș, se asfaltează la foc automat (două – trei mii de tone zilnic), fiind așternute primele două straturi pe aproximativ 30 de kilometri din tronson.

Horațiu Cosma, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, mai spune că se avansează consistent la sistemul de scurgere a apelor (doi – trei kilometri de șanțuri betonate zilnic), la spațiile de servicii, dar și la cele patru noduri rutiere de la Balș, Piatra Olt și Slatina, dar și că muncitorii se apropie de finalizarea lucrărilor de săpătură și umplutură.

„Mobilizarea rămâne excelentă aici, așa că promisiunea constructorului că va termina lucrarea anul acesta rămâne în picioare și, astfel, vor dispărea ambuteiajele din zona Balș – Slatina”, a adăugat reprezentantul Guvernului României.

Două tronsoane ale Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești, respectiv 2 și 3, tranzitează județul Olt. Tronsonul 2, cu loturile 1 și 2, care începe de la limita județelor Dolj și Olt și trece pe teritoriile localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov, Slatina și Valea Mare, acesta incluzând și centurile de ocolire ale orașului Balș și municipiului Slatina, dar și Tronsonul 3 care tranzitează unitățile administrativ teritoriale Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești până la limita județelor Olt și Argeș, unde au fost deja demarate lucrările.     

Întregul proiect al șoselei de mare viteză are o lungime de 121,185 kilometri și o valoare estimată la puțin peste 5,5 miliarde de lei, proiectul fiind finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Drumul expres care va avea o rută expresă cu câte două benzi pe sens ar urma să fie finalizată, conform proiectului, la sfârșitul anului 2023.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți