19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Amenzi pe bandă rulantă aplicate de polițiștii olteni, în minivacanța de Sfânta Maria

- Advertisement -

În acest sfârșit de săptămână, în minivacanța de Sfânta Maria, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt s-au aflat la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Abaterile constatate de oamenii legii nu au întârziat să apară, iar amenzile aplicate au curs pe bandă rulantă.

Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, a declarat că polițiștii olteni au dat, în perioada 13 – 15 august, 566 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 205.435 de lei.

Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 58 de permise de conducere, fiind retrase şi două certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate 11 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cinci fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, patru pentru conducere fără permis şi două pentru alte abateri.

Șoferi prinși în trafic băuți sau fără permis

Printre conducătorii auto care s-au ales cu dosare penale în minivacanța de Sfânta Maria doi olteni care erau într-o stare avansată de ebrietate, dar și un altul care nu avea permis auto.

Sâmbătă seara, în municipiul Caracal, a fost depistat un bărbat de 37 de ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,71 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. În aceeași seară, dar la ora 20:20, în comuna Mărunței, a fost depistat un bărbat băut, în vârstă de 53 de ani, din localitate. Acesta conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,56 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

În ambele situații, oamenii legii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Și în noaptea de 15 spre 16 august, pe strada Cireașov, din municipiul Slatina, a fost depistat un bărbat de 50 de ani, din localitate, care conducea o autoutilitară, având permisul de conducere anulat. Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere .

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți