32.2 C
Slatina
duminică,14 iulie,2024

Ultimele Articole

Peste 60 de candidați au absentat de la prima probă scrisă a Bacalaureatului din toamnă

- Advertisement -

Au început probele scrise ale examenului national de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie, iar luni s-a desfășurat cea de limba și literature română. Peste 60 de candidați înscriși au lipsit de la această probă și nu a fost niciun eliminat, potrivit datelor transmise de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Olt.

Concret, în Olt au fost prezenți 192 de absolvenți de liceu din cei 256 de candidați înscriși, respectiv 75% din totalul înscrișilor, și nu au participat la proba scrisă de limba română 64 de candidați. Proba s-a desfășurat în cele cinci centre de examen organizate la nivelul județului, și anume Liceul Teoretiv „Alexandru Ioan Cuza” Corabia, Liceul Tehnologic Nr. 1 Balș, Liceul Tehnologic „Matei Basarab” Caracal, Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina și Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” Slatina.  

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate luni, la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar: marți, 17 august, proba obligatorie a profilului – matematică sau istorie, și miercuri, 18 august, proba la alegere a profilului și a specializării.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 31 august, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse sau transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun sau transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie 2021.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți