26.2 C
Slatina
sâmbătă,10 iunie,2023

Ultimele Articole

Alți aproape o sută de liceeni au absentat și la cea de-a doua probă a sesiunii din toamnă a Bacalaureatului

- Advertisement -

Sesiunea august – septembrie 2021 a examenului național de Bacalaureat a continuat marți cu cea de-a doua probă scrisă, obligatorie a profilului – matematică și istorie, iar în Olt au fost prezenți 395 de candidați. Au fost cu aproape o sută de absolvenți de liceu mai puțin, având în vedere că au fost 494 de înscriși, asta însemnând o prezență de 79,96 % din totalul candidaților înscriși.

Mai exact, 99 de candidați nu au participat la proba scrisă de marți a Bacalaureatului din toamnă, aceasta desfășurându-se tot în cele cinci centre de examen organizate în Olt – Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Corabia, Liceul Tehnologic Nr. 1 Balș, Liceul Tehnologic „Matei Basarab” Caracal, Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina și Liceul Tehnologic „P. S. Aurelian” Slatina. Iar cei mai mulți absenți au fost la Liceul „Petre S. Aurelian”, respectiv 32.    

Subiectele și baremul de corectare s-au publicat marți, la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Ultima probă scrisă a examenului, proba la alegere a profilului și a specializării, se va desfășura miercuri, 18 august, în timp ce primele rezultate vor fi afișate în data de 31 august, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse sau transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun sau transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie 2021.

În conformitate cu prevederile articolelor 5 și 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți