14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Tribunalul Bucureşti respinge cererea PSD de suspendare a stării de alertă în Sectorul 1

- Advertisement -

Tribunalul Bucureşti a respins, joi, cererea depusă de nouă consilieri locali ai PSD privind suspendarea stării de alertă declarată în luna iulie de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1, pentru a fi rezolvată problema gunoaielor.

„Respinge cererea de suspendare. Respinge excepţia lipsei de interes ca neîntemeiată. Respinge excepţia lipsei capacităţii procesuale de folosinţă a pârâtei Primăria Sectorului 1 Bucureşti ca neîntemeiată. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Primăria Sectorului 1 Bucureşti. Respinge acţiunea faţă de pârâta Primăria Sectorului 1 Bucureşti ca fiind formulată în contradictoriu cu o persoană fără calitate procesuală pasivă. Respinge cererea de suspendare a executării actului administrativ ca neîntemeiată. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a II-a de Contencios Administrativ şi fiscal”, se arată în decizia Tribunalului.

Pe 23 iulie, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1, cu acordul prefectului Capitalei, a adoptat o hotărâre privind declararea stării de alertă în privinţa situaţiei deşeurilor, pentru o perioadă de cel mult 30 de zile.

Decizia a fost luată după ce pe străzile din Sectorul 1 s-au acumulat aproximativ 2.691 de tone de deşeuri generate de populaţie, instituţii publice şi agenţi economici.

Primăria atrăgea atenţia că depozitarea necontrolată a unei astfel de cantităţi de deşeuri, în creştere continuă, prezintă riscuri din punct de vedere epidemiologic, pentru mediul înconjurător, de perturbare a fluxurilor de circulaţie, de încetinire a activităţii unor agenţi economici, ambiental pentru desfăşurarea evenimentelor culturale şi sportive din Capitală, precum şi risc de „tulburări sociale”.

Ulterior, pe 26 iulie, PSD a anunţat că va ataca în instanţă instituirea stării de alertă în Sectorul 1 al Capitalei, susţinând că decizia nu este întemeiată legal şi reprezintă doar urmarea firească a unei situaţii de criză „declanşată” şi „întreţinută” de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Preşedintele interimar al PSD Sector 1, Florin Manole, anunţa atunci că, „în plină stare de alertă declarată la nivel naţional, CSU Sector 1 mai suprapune o altă stare de alertă locală, fapt ridicol şi fără precedent în România şi care nu arată decât înrădăcinarea unei mentalităţi autoritare şi a unor precedente toxice”.

„Altfel spus, politicienii de dreapta – în speţă, Clotilde Armand – nu pot da nici cu mătura fără o stare de alertă declarată oficial? Am semnalat în repetate rânduri că lupta doamnei Armand cu operatorul de salubrizare afectează interesele cetăţenilor şi este dusă cu incompetenţă şi rea-credinţă, generând penalităţi împovărătoare la bugetul local, dar şi cheltuieli suplimentare prin achiziţii total netransparente. Opriţi acest bâlci costisitor şi ridicaţi, deopotrivă, gunoiul şi starea de alertă”, mai afirma Florin Manole. 

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți