12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Incendiu devastator în Potcoava. Distrugeri în trei gospodării, iar două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

- Advertisement -

UPDATE: Pompierii au finalizat cercetările și au stabilit ca și cauză probabilă a declanșării incendiului, aceasta fiind un scurtcircuit electric la un aparat electrocasnic, respectiv un frigider.

Știrea inițială: Trei gospodării au fost afectate, duminică noaptea, de un incendiu puternic izbucnit în orașul Potcoava. Două persoane au avut nevoie de acordarea primului ajutor după ce au suferit atacuri de panică, iar pagubele materiale înregistrate au fost majore.

Peste 30 de pompieri de la Stația Scornicești și Detașamentul Slatina au intervenit la fața locului, pentru a lichida incendiul. Salvatorii din Scornicești au ajunși primii în zonă și au intervenit pentru stingerea incendiului care se manifesta inițial la o casă și anexele gospodărești ale acesteia, precum și la alte două gospodării învecinate.

Din fericire, nu au existat pierderi de vieți omenești. „Paramedicii olteni au acordat totuși asistență medicală la două persoane care au suferit atacuri de panică, una dintre acestea fiind proprietarul casei care a ars, un bărbat în vârstă de 53 de ani”, a declarat Dan Nedeloiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

În sprijinul salvatorilor de la Stația de Pompieri Scornicești au venit și trei autospeciale de lucru cu apă și spumă și două autospeciale de primă intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Slatina. „Peste 30 de pompieri s-au luptat mai mult de cinci ore cu flăcările, reușind să limiteze proporțiile incendiului în care au ars acoperișul unei bucătării pe o suprafață de 200 de metri pătrați, o anexă de depozitare a cerealelor – 24 metri pătrați, 2,1 tone de cereale, acoperișul unui depozit de mase plastice – 150 de metri pătrați, acoperișul unei clădiri – 100 metri pătrați, acoperișul unei case pe o suprafață de 150 metri pătrați, izolația exterioară pe o suprafață de 7 metri pătrați, bunuri și rețele de joasă tensiune pe doi stâlpi, lungime de 60 de metri din cadrul rețelei de distribuție a energiei”, a adăugat reprezentantul ISU.

Pompierii au deschis o anchetă în cauză pentru a stabili cauza probabilă a izbucnirii incendiului devastator de la Potcoava, aceasta fiind în prezent în curs de cercetare. „În această dimineață (luni n.r.) o să se deplaseze la locul intervenției o echipă din cadrul ISU Olt pentru stabilirea cauzei probabile de izbucnire a incendiului”, a mai spus Dan Nedeloiu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți