10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șoferul din Slatina care a lovit mortal un bărbat pe o trecere de pietoni din localitate, cercetat sub control judiciar

- Advertisement -

Mai multe adevăruri au ieșit la iveală în urma accidentului mortal de sâmbătă, de pe strada Cireașov, din municipiul Slatina, cu privire la șoferul de 25 de ani, din localitate, care l-a provocat, iar acum acesta este cercetat sub măsura controlului judiciar.

În momentul în care a produs evenimentul rutier, conducătorul auto, care este ginerele unui polițist de la Serviciul Rutier Olt, implicat într-un dosar de luare de mită, dar și fiu de avocat, avea permisul auto reținut. A provocat un accident acum doi ani și a părăsit locul faptei, însă starea de alertă în contextul pandemiei de Coronavirus i-a dat dreptul de a-și prelungi dovada pentru a avea drept de a conduce.

După accidentul mortal de sâmbătă, procurori de la Parchetul Slatina au dispus împotriva sa măsura preventivă a controlului judiciar. Totodată, în următoarea perioadă, acesta nu mai are voie să conducă niciun fel de vehicul. „În continuarea cercetărilor efectuate în cazul accidentului rutier din data de 21 august, din Slatina, soldat cu decesul unei persoane, în cursul acestei zile prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. De asemenea, în sarcina conducătorului auto, inculpat în cauză, a fost dispusă obligația de a nu conduce vehicule pe perioada stabilită de organul judiciar”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

Persoana accidentată mortal este un bărbat de 68 de ani, din municipiul București, însă slătinean la origini, acesta fiind condus luni de familie și apropiați pe ultimul drum. Victima se afla pe trecerea de pietoni în momentul impactului, fiind proiectat pe celălalt sens de mers, momentul fiind surprins de camerele de supraveghere ale unei societăți din zonă.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slatina au efectuat cercetări la fața locului. „Din primele verificări, aceștia au constatat faptul că în eveniment a fost implicat un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din municipiul Slatina, și un pieton, respectiv un bărbat, în vârstă de 68 de ani, din municipiul București. În urma coliziunii, pietonul a decedat. Conducătorul auto nu se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul producerii evenimentului”, transmite IPJ.

Acum, pe numele șoferului este întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți