20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

A murit Nicolae Bădiță, profesorul care i-a învățat pe copii să joace șah

- Advertisement -

Profesorul Nicolae Bădiță, originar din satul Roșieni al comunei Dobrun, a trecut în neființă zilele trecute, iar familia și cei care l-au cunoscut au fost marți în localitatea natală pentru a-l conduce pe ultimul drum.

Dascălul a fost cel care de-a lungul vieții sale a fost pasionat de șah și nu puțini au fost cei care au învățat de la el acest joc al minții, Nicolae Bădiță fiind și cel care a reușit să organizeze un festival de șah, pentru o perioadă de peste 30 de ani desfășurându-se neîntrerupt. Până nu demult, aproape zilnic, acesta a străbătut distanța dintre Dobrun și Slatina pentru a învăța sute de copii șah pe tabla existentă pe vechea esplanadă de lângă fostul Magazin Oltul.

Vestea tristă despre moartea profesorului a venit de la fiica acestuia Luminița David, la rândul său cadru didactic și director al Școlii Gimnaziale Dobrun, printr-un mesaj scurt pe care l-a postat pe pagina sa de Facebook: „Profesorul Bădiţă s-a dus să recite poezii şi să joace şah printre stele! Dumnezeu să te aibă în pază, Tată!”.

Fost dascăl de limba și literatura română, Nicolae Bădiță a murit la vârsta de 91 de ani.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți