6.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Porți deschise la situl arheologic Romula din comuna Dobrosloveni

- Advertisement -

Muzeul Județean Olt, Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” din București, cu sprijinul Consiliului Județean Olt și al Primăriei Dobrosloveni, îi invită pe olteni și nu doar pe ei să viziteze șantierul arheologic Romula din satul Reșca al comunei oltene, vineri, 27 august, fiind Ziua Porților Deschise.

Potrivit organizatorilor evenimentului, scopul diagnosticului arheologic din anul 2021 a fost verificarea unor investigații geofizice efectuate în anul 2019, în punctul Fortificația Centrală al sitului arheologic Romula.

„În cursul cercetărilor din luna august 2021 au fost identificate edificii romane cu fundații din pietriș și elevație din cărămidă, elemente de canalizare, pavaje de pietriș și cărămidă. De asemenea, au fost descoperite 43 de monede romane, fragmente de vase din bronz, fragmente de statuete ceramice, aplice din bronz, ace din os, fragmente de vase ceramice etc., care sunt în curs de restaurare și prelucrare la Institutul de Arheologie «Vasile Pârvan» din București”, se arată într-un comunicat remis de Muzeul Județean Olt.

Sursa citată mai arată că și în perioada 8 – 21 august 2021 au fost efectuate noi investigații geofizice, precum eletrometrie, georadar și ERT, pentru identificarea de noi structuri arheologice în partea de nord-est a Fortificației Centrale.

În cadrul Zilei Porților Deschise de la situl arheologic Romula din Reșca, Dobrosloveni, colectivul de cercetare va oferi celor interesați informații generale despre sit, istoricul cercetărilor și rezultatele din această lună.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți