15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Niciunul dintre liceenii care au susținut BAC-ul de toamnă nu a obținut mai mult de 9. Șase au avut medii între 8 și 8,99

- Advertisement -

Liceenii din Olt care au susținut sesiunea august – septembrie a examenului national de Bacalaureat au aflat marți, 31 august, rezultatele finale obținute la probele scrise, acestea fiind afișate în centrele de examen din județ, dar și pe site-ul dedicate, respectiv bacalaureat.edu.ro. Promovabilitatea a fost de aproape 30%, cu aproape trei procente în scădere față de sesiunea din toamna anului trecut. Nu a fost niciun absolvent al studiilor liceale oltean care să fi obținut media 10 sau mai mult de 9, însă șase dintre cei care au susținut examenul maturității au avut medii între 8 și 8,99, potrivit rezultatelor afișate înainte de depunerea contestațiilor.

Rezultatele obținute la examenul național de bacalaureat sesiunea august – septembrie 2021, la nivelul județului Olt, sunt următoarele:

Potrivit datelor remise de Inspectoratul Școlar Județean Olt, procentul de promovabilitate, înainte de contestații, este 29,87, față de examenul național de Bacalaureat din 2020, sesiunea august – septembrie, când procentul de promovabilitate a fost 32,30. Rezultatele obținute de liceenii olteni le găsiți accesând următorul site bacalaureat.edu.ro.

Ierarhia pe licee. Colegiul „Radu Greceanu” Slatina, primul în top

La sesiunea din toamnă a examenului maturității, unitatea de învățământ liceal cu cea mai mare promovabilitate a fost Colegiul Național „Radu Greceanu” din Slatina – 72,22%, dintre cei 18 candidați prezenți, 13 reușind să aibă medii peste 6. Însă, sunt și șase licee, toate tehnologice, unde niciunul dintre liceenii înscriși la BAC nu a avut medie peste 6, promovabilitatea fiind 0.

Potrivit ISJ, procentul de promovare se calculează din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Ora 18:00 a zilei de marți este ultimul moment în care pot fi depuse contestații de candidații nemulțumiți de nota obținută la una sau mai multe dintre probele scrise ale Bacalaureatului din toamnă pe care le-au susținut.

„Contestațiile pot fi depuse sau transmise astăzi (marți n.r.), 31 august 2021, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Școlar Olt.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 3 septembrie. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea, echivalarea sau susținerea tuturor   probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Sursă foto: Arhivă (Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2021 n.r.)

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți