13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cum se calculează procentul de câștig la păcănele

- Advertisement -

Atunci când se lansează un slot, amatorii de jocuri de cazinou sunt interesați să afle, în primul rând, ce Payout are. Numit și „rată de câștig”, Payout-ul reprezintă procentul de câștig din perspectiva jucătorilor.

Mai precis, acest indicator este procentul mediu din miza totală care se întoarce la jucători după un rulaj de 1x, în cadrul unui ciclu de ordinul milioanelor de rotiri.

Păcănelele din agențiile stradale au un Payout situat între 80% și 90%, în timp ce sloturile online au rata de câștig între 93% și 98%. Pentru a vedea ce înseamnă concret această diferență pentru buzunarul jucătorului, este suficient să luăm un exemplu foarte simplu.

Diferență mare între offline și online

Să spunem că Payout-ul unui aparat este de 88%, iar cel al unui joc online este 95%. Dacă fiecare joc are 100 de clienți care rulează fiecare de cinci ori suma de 10 lei (miză totală 500 de lei), vom avea următoarele sume care se întorc la jucători:

Pentru Payout 88%:  263,5 lei

Pentru Payout 95%: 386,9 lei

Pentru a calcula procentul de câștig pentru rulaj de 5x, Payout-ul este ridicat la puterea a cincea, iar suma rezultată este înmulțită cu miza totală inițială (500). Dacă doream să vedem care ar fi rata de câștig după rulaj de 10x, Payout-ul era ridicat la puterea a zecea, apoi înmulțit cu miza totală inițială.

Așa cum se poate observa, câștigurile acordate de slotul online sunt cu aproximativ 50% mai mari decât cele generate de aparat, iar asta după un rulaj de 5x. În general, un ciclu de câteva milioane de rotiri (în unele cazuri chiar zeci de milioane) se derulează în câteva săptămâni sau luni de zile (depinde de numărul de clienți), deci vorbim despre un rulaj mult mai mare.

De aceea, jucătorii online sunt clar avantajați, comparativ cu aceia care preferă să se distreze offline. Multe agenții care anii trecuți operau în offline au obținut licențe și pentru cazinouri pe Internet, așa cum este și cazul operatorului care deține cel mai important lanț de cazinouri stradale.

De jucat doar la operatorii licențiați

Apropo de câștigurile la sloturi și de modul în care funcționează Payout-ul, trebuie precizat că, dacă doi jucători pierd bani, nu înseamnă că cel care se vine după ei în fața aparatului va câștiga. De asemenea, dacă cineva câștigă o sumă mare, nu este imposibil ca următorul jucător să aibă noroc de jackpot, Așa cum spuneam, raportul mize/câștiguri se echilibrează pe o perioadă lungă de timp.

Se poate ca un jucător să investească mai mulți bani și să nu scoată nimic, ceea ce îl poate determina să creadă că operatorul „a umblat la soft”. Au existat cazuri în care scripturile păcănelelor au fost măsluite, astfel încât plățile să acordate să fie mai mici decât cele indicate de Payout-ul înscris pe joc. Acest pericol nu există, însă, pentru cei care joacă la operatorii licențiați de Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc.

Aparatele, respectiv platformele online ale agențiilor care funcționează legal sunt verificate periodic de autoritățile competente. Orice neregulă depistată poate duce la pierderea licenței, iar nimeni nu riscă așa ceva pentru 5-10% câștigați în plus din mizele de la sloturi.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți