Primăria Caracal caută investitori care să găsească o utilitate fostelor puncte termice din oraș, ajunse ruine printre blocuri

Primăria municipiului Caracal transmite că vrea să atragă investitori care să dea viață celor 11 clădiri în care au funcționat, până acum aproape zece ani, punctele termice din localitate și care astăzi sunt adevărate ruine printre blocuri, nemaiavând nici o utilitate publică. Clădirile punctelor termice, dar și terenurile aferente, urmează acum a fi vândute prin licitație publică.

Autoritățile locale au aprobat desființare sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiu în urmă cu doi ani.

„În 2019 a fost aprobată desființarea sistemului de alimentare centralizată cu energie termică aflat în patrimoniul municipiului Caracal, componentele acestuia (rețele de transport și distribuție energie termică, instalații tehnologice) nemaifăcând obiectul serviciului de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice din anul 2012”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Caracal.

Iar săptămâna aceasta, consilierii locali caracaleni au aprobat vânzarea punctelor termice și a terenurile aferente în cadrul unor licitații publice ce urmează a avea loc.

„Consiliul Local al municipiului Caracal a aprobat săptămâna aceasta vânzarea prin licitație publică a clădirilor și terenurilor aferente punctelor termice aflate în conservare urmare a desființării cu ani în urmă a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică a orașului. Prin acest demers, construcții aflate acum într-o stare avansată de degradare, nemaiavând utilitate publică, vor deveni o sursă de venit la bugetul local și, totodată, vor fi reabilitate conducând la înfrumusețarea zonelor unde sunt amplasate. Prețul de pornire al licitației va fi stabilit ca valoarea cea mai mare din prețul de piață determinat prin raportul de evaluare întocmit de evaluatorul autorizat ANEVAR (Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România) și valoarea de inventar a imobilului”, se mai arată în comunicat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<