23.1 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

Două pasaje de pe Drumul Expres Craiova – Slatina – Pitești, deschise traficului rutier

- Advertisement -

Două porțiuni ale Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești au fost redate circulației rutiere, începând de miercuri, la ora 17:00, fiind vorba despre pasajele noi de pe Tronsonul 2 al șoselei de mare viteză de la Oltișoru, comuna Găneasa, situat pe Drumul Național 64, între kilometrii 32+980 metri și 33+165 metri, dar și de cel de pe Drumul Județean 546, de la ieșirea din municipiul Slatina, spre comuna Brebeni.

La începutul săptămânii s-a făcut recepția, pasajele fiind și curățate, iar de miercuri după-amiază traficul a fost deschis pe acestea, lucrările de pe Drumul Expres putând astfel continua. Și alte pasaje de pe șoseaua de mare viteză sunt aproape gata și în viitorul apropiat vor fi date în folosință.

Două tronsoane ale Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești, respectiv II și III, tranzitează județul Olt. Tronsonul II, Loturile 1 și 2, care începe de la limita județelor Dolj și Olt și trece pe teritoriile localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov, Slatina și Valea Mare, acesta incluzând și centurile de ocolire ale orașului Balș și municipiului Slatina, dar și Tronsonul III care tranzitează unitățile administrativ teritoriale Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești până la limita județelor Olt și Argeș.     

Sursă foto – video: Mărunțelu Ilie și Lascu Florin – Info Trafic Slatina (Grup Facebook)

Șoseaua de mare viteză are o lungime totală de 121,185 kilometri, valoarea estimată a întregului proiect fiind puțin peste 5,5 miliarde de lei, fiind finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Drumul Expres, care va avea o rută expresă cu câte două benzi pe sens ar urma să fie finalizată, conform proiectului, la sfârșitul anului 2023. Acesta va zece intersecții rutiere, 75 de poduri și pasaje, 25 de intersecții, 15 poduri și pasaje la noduri rutiere sau drumuri de legătură, 8,85 drumuri de legătură.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți