7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Klaus Iohannis: Creșterea de prețuri există, este reală și afectează mulți români. Pentru ei, trebuie pregătite soluții

- Advertisement -

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, într-o declarație susținută la Palatul Cotroceni, despre creșterea prețurilor, transmițând un mesaj pentru guvernanți: cifrele economice bune trebuie „transforme în beneficii pentru cetățeni”. Președintele cere soluții pentru românii afectați de scumpiri.

„În economie sunt semne promițătoare și, încă de anul trecut, au fost regândite mecanismele care să facă posibilă o creștere sănătoasă, ancorată în primul rând în investiții. Suntem în mod cert pe direcția corectă, dar nu este suficient să ne raportăm doar la cifre, la statistici. Este nevoie de mai multă empatie, de mai multă implicare și de rezultate concrete pentru oameni”, a declarat președintele. 

Klaus Iohannis a cerut soluții și mai multe investiții.

„Creșterea de prețuri există, este reală și afectează mulți români. Pentru ei, trebuie pregătite soluții și aici cred că este sarcina în primul rând a Guvernului, a miniștrilor și a autorităților locale să transforme în beneficii pentru cetățeni cifrele din statistici – care, repet, sunt bune și arată o direcție corectă. Mai multe investiții, în special în sănătate și infrastructură, mai multe locuri de muncă, încurajarea afacerilor, absorbția de fonduri europene, protejarea veniturilor – acestea sunt coordonatele de la care guvernanții nu trebuie să se îndepărteze”, a mai declarat acesta.

Președintele a făcut apel la clasa politică, dar și la coaliția de guvernare. Iohannis a declarat că așteaptă de la liderii politici „cumpătare, echilibru și deschidere la dialog”.

„Este fundamental ca toate partidele din arcul guvernamental să dea dovadă de maturitate și responsabilitate și să ajungă la un numitor comun atunci când miza este de o importanță capitală pentru români”, a declarat președintele.

sursa: Digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți