10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii și jandarmii olteni, acțiuni pe linia prevenirii faptelor de violență

- Advertisement -

Peste 340 de polițiști de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt și jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi al Județului Olt au desfășurat, timp de o săptămână, o amplă acțiune în sistem integrat în județ pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţa civică și pentru  prevenirea şi combaterea faptelor comise cu violenţă. Au fost în total peste 30 de acțiuni ample, fiind legitimate peste 620 de persoane, iar polițiștii au intervenit la peste 230 de evenimente. Infracțiunile constatate au fost și acestea peste 50 la număr, iar numărul amenzilor aplicate a fost de puțin peste 620.

„Acțiunea s-a desfășurat atât în mediul urban cât și în mediul rural pentru prevenirea faptelor antisociale, cu accent pe infracțiunile comise cu violență, creşterea gradului de siguranţă publică, depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale și menţinerea sub control a fenomenului generat de pandemia de Coronavirus. Totodată, s-a urmărit monitorizarea permanentă a stărilor conflictuale și a persoanelor cunoscute cu un comportament social agresiv, pentru prevenirea unor acte de violență, inclusiv intrafamilială”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al Poliției OLt.

În perioada 25 – 31 august s-au desfășurat 31 de acțiuni punctuale, oamenii legii acordând atenție, în mod special, locurilor cu mare fluență de public, în care s-au desfășurat activități religioase, culturale, sportive, de agrement, etc. În urma activităților desfășurate au fost legitimate 623 de persoane, polițiștii intervenind la 237 de evenimente. De asemenea, au fost constate 51 de infracțiuni și au fost aplicate 626 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 171.990 de lei, 249 fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61 din anul 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Care sunt recomandările preventive pentru evitarea săvârşirii infracţiunilor cu violenţă

Nu proferaţi înjurături şi nu încurajaţi violenţa, acestea sunt cauze ce duc la declanşarea unor conflicte ce pot degenera în violenţe; 

Nu vă faceţi singur dreptate lovind adversarul, aceste gesturi pot avea uneori consecinţe grave; 

Evitaţi în orice ocazie să daţi frâu liber sentimentelor de ură, gelozie, invidie sau laudă; 

Dacă sunteţi martorul unei bătăi, interveniţi imediat pentru a-i despărţi pe combatanţi, cerând la nevoie ajutorul altor persoane precum şi a poliţiștilor; 

Nu daţi curs provocărilor venite de la persoane aflate în stare de ebrietate; 

Luaţi-vă măsuri de precauţie mai ales la ore târzii, pe străzi necirculate sau când treceţi prin locuri neiluminate; 

Nu acceptaţi niciodată ofertele de găzduire făcute de persoane necunoscute sau pe care abia le-aţi cunoscut la un pahar de alcool, aceste persoane activează de regulă în jurul gărilor, autogărilor, barurilor şi magazinelor de cartier.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți