10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Descinderi în Olt și Dolj, pentru prinderea și arestarea unor tineri care preparau și vindeau droguri

- Advertisement -

Trei tineri, cu vârste cuprinse între 23 și 37 de ani, toți din municipiul Craiova, județul Dolj, au fost reținuți pentru 24 de ore, iar mai apoi arestați preventiv, fiind acuzați de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse cunoscând că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. Pentru a fi prinși, anchetatorii au efectuat descinderi atât în Dolj, cât și în județul Olt.

Potrivit procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, care au dispus miercuri reținerea inculpaților, aceștia au introdus în țară, din Olanda, substanțe necesare pentru prepararea de droguri, folosindu-se de firme de curierat care le livrau coletele cu acestea. După aceea, tinerii se ocupau și de vânzarea substanțelor psihoactive către consumatori.

„În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2021, inculpații au efectuat, fără drept, operațiuni cu produse cunoscând că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în modalitățile punerii în vânzare, tratării şi ambalării acestora. În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a constatat faptul că, inculpații au introdus în țară, de pe teritoriul Olandei, prin intermediul firmelor de curierat, colete în interiorul cărora se aflau disimulate substanțe active folosite la prepararea substanțelor susceptibile a avea efecte psihoactive. Substanțele necesare pentru prepararea drogurilor erau comandate de către membrii grupului din mediul online, iar după ce erau amestecate cu alte produse toxice erau puse în vânzare către consumatori”, se arată într-un comunicat remis de DIICOT.

Reținerea inculpaților s-a făcut după efectuarea unor descinderi la domiciliile acestora din Olt și Dolj, fiind găsite sute de grame de droguri, dar și zeci de comprimate cu efect psihoactiv.

„La data de 1 septembrie, procurorii DIICOT Craiova, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, au efectuat un număr de cinci percheziții domiciliare, pe raza județelor Dolj şi Olt, la locuințele inculpaților, cu ocazia cărora au fost identificate și ridicate, 430 de grame de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, 52 de comprimate cu efect psihoactiv, precum şi alte substanţe, dispozitive și ambalaje folosite pentru prepararea şi distribuirea acestora”, mai arată anchetatorii.

Joi, cei trei tineri reținuți au fost prezentați în fața magistraților Tribunalului Craiova, care au dispus arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 30 de zile. Suportul de specialitate la percheziții a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, iar acțiunea DIICOT Craiova a fost efectuată cu sprijinul cadrelor de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți