14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Amenzi de 160.000 de lei pentru angajatorii din Olt depistați cu angajați la negru, luna trecută

- Advertisement -

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat, în august, 144 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice fiind construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură. Neregulile constatate nu au întârziat să apară, iar cinci angajatori au fost amendați cu 160.000 de lei pentru că aveau la muncă opt persoane care nu avea încheiate contracte.

Inspectorii de muncă, mai exact, au identificat în urma controalelor efectuate luna trecută 240 de deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 115 sancțiuni, din care 107 avertismente și opt amenzi în valoare totală de 180.000 lei. Cele mai mari au contravenții, în cuantum de 160.000 de lei, au fost primite de cinci angajatori care aveau opt persoane ce desfășurau muncă nedeclarată.  

Trei persoane erau folosite de un angajator din muncipiul Caracal, din domeniul confecții, amenda aplicată fiind de 60.000 de lei, iar un alt muncitor la negru era la un angajator din orașul Corabia, cu profil comerț, sancțiunea dată fiind de 20.000 de lei.

Totodată, un angajator din municipiul Slatina, care desfășura activități de impresariere artistică, a primit o contravenție de 40.000 de lei, o altă persoană fără contract de muncă a fost găsită la un angajator din Slatina, alte servicii de alimentație, valoarea amenzii date fiind de 20.000 de lei, iar un angajator din orașul Balș, cu domeniu de activitate comerț, a primit 20.000 de lei pentru că avea o persoană angajată la negru.

Iar cele mai frecvente deficiențe constatate de inspectorii de muncă olteni au fost: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție; neefectuarea controlului medical periodic.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți