10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Paturi suplimentare în spitalele din Olt, în contextul valului patru al pandemiei COVID. 36 de locuri și pentru copiii infectați

- Advertisement -

Ministerul Sănătății a intrat recent în posesia actualizării planului județean de reziliență a rețelei sanitare din Olt, față de cel înaintat de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică luna trecută, iar în viitorul apropiat va fi suplimentat numărul de paturi necesar îngrijirii pacienților confirmați cu noul Coronavirus. Spitalele din municipiile Slatina și Caracal, cel din urmă suport COVID-19, vor avea, totodată, și 36 de paturi pentru copiii diagnosticați cu virusul ucigaș SARS-CoV-2. Însă, micuții care au o formă mai gravă vor fi transerați în unități spitalicești care au și compartimente de Terapie Intensivă Pediatrie.

Pentru valul patru al pandemiei COVID, la unitatea medicală din Caracal vor exista cele mai multe paturi destinate pacienților care au această boală. Vor fi 205 paturi pentru acești bolnavi, 15 dintre paturi fiind pe Secția Anestezie și Terapie Intensivă, 30 pentru suspecți – două de ATI, trei de Pediatrie și 25 pentru adulți, iar 160 paturi confirmați adulți și 15 paturi confirmați Pediatrie.

La cea mai mare unitate sanitară din județul Olt, Spitalul Slatina, valul patru al pandemiei de Coronavirus are două etape în care vor fi paturi împărțite. În etapa I sunt 70 de paturi, din care patru paturi ATI adulți, șase paturi suspecți – trei adulți și trei pediatrie, 39 paturi confirmați adulți și 21 paturi Pediatrie, iar în etapa a doua sunt 92 de paturi, opt dintre acestea fiind paturi ATI pentru adulți, șase pentru suspecți – trei adulți și trei pediatrie, 39 paturi confirmați adulți, 21 de paturi Pediatrie și alte 18 pentru adulți cazuri ușoare și medii, fără factori de risc.

17 paturi sunt și la Spitalul orășenesc Balș, iar dintre ele cinci sunt pentru suspecți, 12 pentru adulții confirmați, fără paturi Pediatrie. De asemenea, și la Spitalul Orășenesc Corabia sunt 21 de paturi, din care trei sunt destinate suspecților, 18 adulților confirmați, fără paturi Pediatrie.

Potrivit reprezentanților DSP Olt, minorii care au o formă gravă COVID-19 și nu pot fi internați în spitalele din Slatina și Caracal, aceștia sunt transferați în unitățile medicale care au compartimente de Terapie Intensivă.

„În Spitalul Municipal Caracal și Spitalul Județean de Urgență Slatina vor fi tratate cazurile medii și grave, excepție compartimentele Pediatrice care nu vor asigura îngrijirea cazurilor grave, acestea vor fi transferate unităților sanitare cu compartimente ATI Pediatrie. În Spitalul Orășenesc Balș și Spitalul Orășenesc Corabia vor fi tratate cazurile ușoare și medii care nu necesită ATI”, se arată în actualizarea planului de reziliență a rețelei sanitare din județ, care a fost publicat recent de DSP Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți