11.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

SJU Slatina se reorganizează pe trei secții, având în vedere noul val al pandemiei SARS-CoV-2

- Advertisement -

Echipa managerială a Spitalului Județean de Urgență Slatina anunță că cea mai mare unitate sanitară din județul Olt face o reorganizare a sectoarelor esențiale, respectiv secțiile Boli Infecțioase, Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), Pediatrie, având în vedere contextul epidemiologic actual și tendința accentuată de creștere din ultima perioadă a numărului de cazuri confirmate cu COVID-19.

Potrivit directorului Spitalului Slatina, Angela Nicolae, reorganizarea presupune atât extinderea sectoarelor existente sau înființarea de noi sectoare pentru tratarea pacienților confirmați cu virusul ucigaș SARS-CoV-2, cât și menținerea în capacitate funcțională a tuturor secțiilor și compartimentelor, care acordă servicii medicale pentru patologiile acute non-COVID.

Astfel, prin reorganizarea sectorului alocat îngrijirii pacienților suspecți și confirmați cu noul Coronavirus de la nivelul secției Boli Infecțioase, care se extinde cu 45 de paturi. De asemenea, începând din 3 septembrie, SJU Slatina va organiza sectorul Pediatrie COVID, cu 21 de paturi, unde vor fi acordate îngrijiri pentru pacienții pediatrici confirmați cu infecția SARS-CoV-2.

„În plus, pentru a asigura condiții optime de îngrijire a pacienților cu forme grave de infecție COVID-19, cât și pentru asigurarea accesului la intervenții chirurgicale a pacienților confirmați cu infecție COVID-19, Spitalul Slatina a alocat un întreg sector de Bloc Operator și ATI pentru această categorie de pacienți. În acest sector, pe lângă asigurarea condițiilor specifice de efectuare a intervențiilor chirurgicale la pacienții confirmați COVID, vor fi îngrijiți și acei pacienți cu forme grave, care necesită servicii medicale specializate de Terapie Intensivă. SJU Slatina va asigura un număr de patru paturi unde pacienții confirmați cu forme severe de boală COVID-19 pot fi îngrijiți la cele mai înalte standarde. În funcție de situația epidemiologică, numărul de paturi ATI destinate îngrijirii pacienților cu forme severe de boală Covid-19 va crește la opt”, spune Angela Nicolae, managerul spitalului din Slatina.

Sursa citată mai spune că pentru toate cele trei sectoare, SJU Slatina a obținut, din partea Direcției de Sănătate Publică Olt, avizul favorabil privind înființarea și desfășurarea activității pe aceste sectoare. Spațiile destinate pacienților COVID respectă cerințele legale în vigoare, fiind asigurate circuite separate, de la internare până la ieșirea din spital a pacienților.

Angela Nicolae mai declară că de data aceasta activitatea niciunui alt sector pe care se poate îngriji patologie non-COVID nu a mai fost suspendată la unitatea sanitară: „Nu în ultimul rând, SJU  Slatina își menține angajamentul de a asigura în permanență acordarea de îngrijiri medicale de specialitate pentru toate patologiile acute din portofoliul unității noastre. Prin reorganizarea actuală, în spital nu s-a mai suspendat activitatea niciunui sector care poate îngriji patologie non-COVID, făcând posibilă menținerea în continuare a rolului principal al unității noastre – acela de spital județean de urgență pentru toți cetățenii din județul Olt”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți