22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Impact violent între trei autovehicule pe DN 65 – E 574. Un șofer băut, vinovat de producerea tamponării

- Advertisement -

Coliziune între trei autoturisme, miercuri dimineață, pe Drumul Național (DN) 65 – European (E) 574, între satul Jitaru al orașului Scornicești și comuna Valea Mare. Din fericire, evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime și doar cu pagube materiale, însă conducătorul auto din cauza căruia s-a produs, un tânăr de 20 de ani, din comuna Osica de Sus, se afla într-o stare avansată de ebrietate.

Poliștiștii de la Serviciul Rutier Olt au acționat la fața locului pentru a face cercetări, tamponarea dintre cele trei vehicule având loc în jurul orei 05:50. Impactul a fost unul violent, însă nu au fost răniți.  

„Din primele verificări, polițiștii rutieri au constatat faptul că în eveniment au fost implicate trei autoturisme, din care unul condus de un tânăr de 20 de ani, din comuna Osica de Sus, altul condus de un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, iar celălalt de un bărbat de 62 de ani, din municipiul Pitești, fiind produse doar pagube materiale”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Surse din Poliție spun că evenimentul rutier dintre cele trei autovehicule a avut drept cauză nepăstrarea distanței regulamentare în mers, impactul dintre acestea fiind față – spate.  

În continuarea verificărilor, conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, ocazie cu care s-a constatat faptul că tânărul de 20 de ani se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,78 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Pentru ceilalți doi conducători auto rezultatul a fost negativ.

Pe numele șoferului din Osica de Sus polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți