11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Senatorul de Olt Siminica Mirea: „25 RON la gaz și 16 RON la lemn, «ajutorul» oferit de actuala guvernare, în plin val de scumpiri”

- Advertisement -

Siminica Mirea, senator al Partidului Social Democrat, a făcut o nouă declarație politică, iar de data aceasta a adus în atenție faptul că Partidul Socialiștilor Europeni susține PSD în demersul de scoatere a țării din situația dezastruoasă pe care au creat-o  partidele din coaliței. Totodată, a vorbit și despre Legea consumatorului vulnerabil, una extrem de importantă ce oferă protecția cetățenilor în fața marilor scumpiri din energie. Însă, social democratul spune că reprezentanții Guvernului fac această lege să fie inaccesibilă, un angajat cu salariul minim pe economie beneficiind doar de un ajutor de 25 de lei la gaz și 16 lei la lemn.

„Partidul Socialiștilor Europeni susține Partidul Social Democrat în demersul de a scoate România din toata situația dezastruoasă creată de partidele din coaliție, acela de a demite întregul guvern și de a solicita alegeri anticipate. Socialiștii europeni susțin că acest haos total putea fi evitat dacă Președintele României ar fi nominalizat un Prim-Ministru din partea Partidului Social Democrat, asta după ce au câștigat alegerile parlamentare”, a declarat senatorul Siminica Mirea despre susținerea pe care PSD o are din partea PES.

Totodată, parlamentarul de Olt a arătat și care este ajutorul pe care ar urma să-l primească un angajat cu salariul minim pentru gaz și lemn, care este unul exagerat de mic, ținând cont și de scumpirile masive anunțate în domeniul energiei.

„(…) Partidul Social Democrat a impus în regim de urgență în Parlamentul României, Legea consumatorului vulnerabil, o lege extrem de importantă, care oferă protecția cetățenilor în fața celor mai mari scumpiri din domeniul energiei. Părea o adevărată victorie, dar Guvernul face inaccesibilă această lege! Ajutorul de care un salariat încadrat cu minimul pe economie beneficiază este de 25 RON ajutor la gaz și 16 RON la lemn. Așa arată, dragi români, «ajutorul» oferit de actuala guvernare, în plin val de scumpiri masive. O adevărată mascaradă și bătaie de joc la adresa românilor! În timp ce partidele din coaliție se luptă între ele, PSD este și va fi singurul partid responsabil în sprijinul cetățenilor! Ne dorim ca amendamentele ce vor fi supuse votului să fie adoptate, iar în acest fel, acest cuantum al ajutorului va fi cu adevărat substanțial!”, a mai spus senatorul Siminica Mirea.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți