19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Județul Olt a rămas doar cu un subprefect. Fănel Bădici de la USR-PLUS a fost demis de premier

- Advertisement -

În ședința de Guvern de joi, Florin Cîțu, premierul României, a anunțat că s-a aprobat eliberarea din funcție a 14 prefecți 28 de subprefecți, toți susținuți de Uniunea Salvați România (USR) – Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS). Printre subprefecții USR – PLUS demiși de prim-ministru este și cel din Olt, Fănel Bădici, președintele organizației județene a USR.  

Cîțu a susținut o declarație de presă la Palatul Victoria și a menționat că atribuțiile prefecților vor fi preluate de subprefecți, care vor le vor prelua deoarece cunosc măsurile necesare în contextul pandemiei. Totodată, premierul a spus că încă nu vor fi numiți alți prefecți sau subprefecți.   

„În şedinţa de guvern astăzi am aprobat şi eliberări şi numiri de prefecţi. Sunt 42 de decizii, 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi, dar MAI va emite 14 ordine de ministru pentru preluarea de atribuţii. Nu numim alţi prefecţi sau alţi subprefecţi, vor fi preluate atribuţiile. (…) Nu se numeşte nimeni pe acele locuri, doar rămân posturi libere şi se preiau din atribuţii. În acest moment nu facem alte numiri, au preluat subprefecţii, care au fost şi ei implicaţi în această campanie zi de zi şi ştiu exact situaţia (legată de pandemia COVID-19 n.r.)”, a spus Florin Cîțu, citat de Agerpres.

Fănel Bădici, președintele USR Olt, a fost numit subprefect al județului din data de 3 martie, iar odată cu demiterea sa de prim-ministrul României atribuțiile sale ar urma să fie preluate, cel mai probabil, de prefectul Florin Homorean, susținut de Partidul Național Liberal (PNL). Din conducerea Prefecturii Olt mai face parte și subprefectul Ana Maria Ciaușu, secretar general al organizației județene a PNL.

Așadar, județul Olt a rămas momentat doar cu un subprefect.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți