19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Acțiune fulger a polițiștilor rutieri pe drumurile publice din Olt. Peste zece șoferi au rămas fără permis, după au fost prinși cu viteză

- Advertisement -

Polițiștii rutieri de la Inspectoratul de Poliție Județean Olt, au acţionat, vineri dimineață, în trafic pentru a depista conducătorii auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc vehicule sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În urma misiunii fulger, oamenii legii au aplicat aproape o sută de amenzi, în cuantum de peste 27.000 de lei, iar peste zece conducători auto au rămas fără permis după ce au apăsat prea tare pedala de accelerație.

„În urma activităţilor desfăşurate de dimineață (vineri n.r.), poliţiştii au aplicat 94 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, în valoare totală de 27.260 lei. De asemenea, au fost reţinute 14 permise de conducere, dintre acestea 11 pentru depăşirea limitei de viteză cu mai mult de 50 de kilometri pe oră şi trei pentru alte abateri, fiind retrase şi trei certificate de înmatriculare. Totodată, a fost constatată și o infracţiune la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat”, se arată într-un comunicat remis de Poliția Olt.

Craiovean depistat cu 120 de kilometri pe oră la Scornicești

Un șofer din Craiova a fost amendat și i-a fost reținut permisul auto pe o perioadă de trei luni, după ce a fost depistat de aparatul radar cu viteză, în timp ce un altul are dosar penal după ce s-a urcat băut la volanul unei mașini.

Un bărbat de 52 ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, a fost înregistrat de aparatul radar, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Național 65 – European 574, în localitatea Scornicești, cu viteza de 120 de kilometri pe oră, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 50 de kilometri pe oră. Cu ocazia verificării documentelor, polițiștii au constatat faptul că autoturismul are expirată asigurarea auto obligatorie. Șoferul a fost amendat cu 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile. De asemenea, au fost reținute plăcuțele cu numărul de înmatriculare și certificatul de înmatriculare al autoturismului.

Tot vineri dimineață, pe strada Regina Maria, din comuna Văleni, a fost depistat un bărbat de 68 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,45 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți