10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Începe a doua ediție a evenimentului „Romula Fest” de la Reșca – Dobrosloveni

- Advertisement -

Dacii și romanii se reîntorc în zona sitului arheologic Romula Malva din  satul Reșca al comunei Dobrosloveni, mai exact în apropierea morii, în cadrul celei de-a doua ediții a evenimentului cultural „Romula Fest”. Dacă anul trecut nu s-a putut organiza din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Coronavirus, autoritățile din localitatea olteană au decis să îl reia anul acesta. Evenimentul începe de vineri, 10 septembrie, și continuă până duminică, 12 septembrie.

Potrivit organizatorilor, localitatea Reșca se întoarce în Epoca Romană, redevenind fosta capitală a Daciei Inferioare, cu daci și romani. Cei care vor lua parte la „Romula Fest” vor putea vedea în cele trei lupte ce vor face dovada curajului și măiestriei luptătorilor din cele două tabere, tir cu arcul si alte competiţii (imperiile s-au ridicat și au apus prin folosirea arcului cu săgeți ca armă, arcaşii erau soldați importanți ai armatelor), dansurile care îi vor însufleți pe spectatorii prezenți, purtându-i parcă, într-o altă dimensiune, gastronomie, artele şi meşteşugurile populaţiei care au locuit pe aceste meleaguri acum 2.000 de ani.

„Toate acestea aduc vizitatorii în atmosfera de legendă a locurilor, în cadrul «Romula Fest» fiind și ateliere interactive de metalurgie, echipamente militare, pielărie, ceramică, prelucrarea osului sau jocuri romane și alte activități specifice perioadei antice. Totul este realizat astfel încât să transpună cât mai bine cu realitatea din perioada respectivă, așa cum rezultă ele din studiile istorice. Vă așteptăm să ne fiți alături și să ne bucurăm împreună de reproducerea acelor timpuri istorice!”, au transmis reprezentanții Primăriei comunei Dobrosloveni.

Care va fi programul în cele trei zile

60 de reenactori vor participa la majoritatea manifestărilor programate a avea loc în cele trei zile ale „Romula Fest”, iar acestea debutează vineri seara, de la ora 19:30, în municipiul Caracal. Va fi o paradă a costumelor antice pe strada Antonius Caracalla, o paradă cu făclii, dar și alte activități propuse de organizatori.

Iar sâmbătă și duminică, programul va debuta undeva în jurul orei 10:00 cu deschiderea taberelor civile și militare, pe parcursul celor două zile fiind programate ateliere civile și militare, prezentarea trupelor, program individual propus de fiecare trupă, prezentare armament și costume antice, lupte de gladiatori, antrenamente, mare confruntare dintre daci și romani, dar și alte manifestări.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți