8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Parcarea Consiliului Județean Olt, transformată în weekend în piață volantă unde își vor expune marfa producători locali

- Advertisement -

În cadrul ședinței extraordinare de marți, aleșii județului au aprobat un proiect de hotărâre care prevede înființarea „Pieței Producătorilor Olteni”. Aceasta ar urma să funcționeze săptămânal, în fiecare zi de săptămână, valoarea investiției fiinde de 50.000 de lei, suma fiind alocată din bugetul județului. În acest sens s-a încheiat și un protocol de colaborare între CJ și Asociația Tinerilor Fermieri Olt, care este reprezentată de Florin Ciobanu.

Piața volantă va fi amenajată, potrivit autorităților, în parcarea Consiliului Județean de pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, suprafața acesteia fiind de peste 500 de metri pătrați.  

Legat de acest subiect, Marius Oprescu, președintele CJ Olt, a declarat la sfârșitul ședinței că producătorii locali își pot valorifica legumele și fructele proaspete, de unde slătinenii, și nu doar ei, le pot cumpăra în weekend.

„Încercăm să-i dăm drumul sâmbătă dimineață. Vom anunța dacă reușim să facem procedurile, fermierii așteaptă cu mare interes să expună produsele și să le și vândă. Cred că acest demers este și în beneficiul slătinenilor care pot veni să ia legume românești, proaspete, direct de la producător. Este un experiment, doar sâmbătă am băgat, să nu uităm că vorbim de parcarea unei instituții publice și nu vorbim de o piață, probabil că vom extinde la două zile, sâmbăta și duminica, atunci când la CJ Olt nu se lucrează. Asociația Tinerilor Fermieri trebuie să găsească producătorii, pentru că nu ne asumăm noi acest lucru. Protocolul presupune să aducă fermieri din județul Olt, nu doar din asociație, nu vrem noi să ne asumăm acest rol, pentru că nu îi cunoaștem. Administrarea pieței va fi făcută de către noi. Vor veni fermieri din bazinele legumicole, sâmbătă aceasta vor veni unii, sâmbăta viitoare alții, și așa mai departe, cât va ține toamna și vor fi legume și fructe”, a spus Oprescu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți