Noi restricții impuse în trei localități din Olt. La Ianca, Deveselu și Fărcașele nu se mai circulă noaptea în weekend, iar magazinele se închid de la ora 18:00

În Olt s-au înregistrat miercuri 84 de cazuri pozitive cu infecția cu virusul SARS-CoV-2. Potrivit lui Florin Homorean, prefectul județului, nu am mai înregistrat un astfel nivel de infectare în 24 de ore de la sfârşitul lunii martie a acestui an, situaţie ce ar trebui să ne îngrijoreze pe toţi, deopotrivă medici, autorităţi ori cetăţeni. „Spitatele oltene care tratează persoane infectate cu COVID-19 sunt supuse unei presiuni constante, astăzi (miercuri n.r.) fiind internate 96 persoane confirmate, din care 13 persoane se află în secţii ATI”, spune reprezentantul Guvernului în teritoriu. Și cum incidența Coronavirus, cumulată la 14 zile, a crescut și ea, în trei comune – Ianca, Deveselu și Fărcașele s-au impus noi restricții, cum ar fi interzicerea circulației pe timp de noapte în weekend și închiderea magazinelor de la ora 18:00.

„În acest context, am convocat o nouă şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Astăzi (miercuri n.r.), ca şi în precedentele şedinţe, am stabilit măsuri restrictive pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, în comunele Ianca, Deveselu şi Fărcaşele este interzisă, cu anumite excepţii, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20:00 – 05:00. Totodată, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, pe raza acestor localităţi au obligaţia să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 05:00 – 18:00”, spune prefectul Homoream.

În aceste localități, precum şi în comunele Obârşia şi Milcov, sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise, inclusiv evenimente private (nunți, botezuri n.r.). În alte comune, precum Schitu, Pârşcoveni, Schitu, Bobiceşti, Brebeni şi Radomireşti, activităţile amintite mai sus sunt restricționate fiind permisă participarea persoanelor vaccinate, a celor care care prezintă un test negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 sau celor care au fost infectate.

„Fac un nou apel către cetăţenii judeţului nostru să respecte aceste măsuri, să poarte masca de protecţie în spaţiile interioare, la locul de muncă, mijloacele de transport în comun ori în spațiile deschise aglomerate (piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, 50 metri în proximitatea unităţilor şcolare n.r.). Doar astfel putem contribui la combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a adăugat reprezentantul Guvernului în Olt.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<