Șapte elevi olteni cu media 10 la Evaluare Națională și Bacalaureat au primit banii din partea Ministerului Educației

Sala de ședințe a Inspectoratului Școlar Județean Olt a găzduit miercuri o festivitate de premiere a celor șapte elevi care au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională, dar și la sesiunea din vară a examenului național de Bacalaureat. Sunt cinci absolvenți ai clasei a VIII-a care au avut media 10 la Evaluare și au primit câte un premiu de 1.000 de lei din partea Ministerului Educației, în timp ce la BAC au fost doar doi absolvenți ai clasei a XII-a care au primit câte un premiu de 3.000 de lei fiecare de la minister.

Deși nu au fost toți elevii de 10 prezenți la festivitate, premiile au fost totuși ridicate de părinții celorlalți care nu au putut lua parte la eveniment, având în vedere că erau la cursuri. Distincțiile au fost oferite de Victor Iacobescu, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Olt.  

„Și anul acesta Ministerul Educației a oferit o mică recompensă copiilor care au obținut rezultate remarcabile la Evaluarea Națională, cinci elevi din județul Olt au obținut media 10, și la examenul de Bacalaureat am avut doi elevi cu 10. Sperăm ca anul viitor numărul elevilor să crească, mai ales că premiile sunt în avantajul copiilor. 1.000 de lei pentru elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și 3.000 de lei pentru elevii care au obținut 10 la Bacalaureat. Cred că pandemia este principala cauză pentru care anul acesta avem în total doar 7 medii de 10”, a declarat șeful învățământului oltean.

Maria Cristiana Boțogan, Francesca Alexandra Constantin, Alexandra Maria Căpățînă de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, Andreea Olivia Mogoșanu de la Școala Gimnazială „Vlaicu Vodă” Slatina și Radu Constantin Rotea de la Școala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina au fost elevii cu media 10 la Evaluare Națională, în timp ce Anamaria Daniela Niculae de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” Scornicești și Rafaela Alexia Quirini de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal au fost liceencele care au obținut 10 la Bacalaureat.

Despre performanța sa, Anamaria Niculae de la Liceul Tehnologic din Scornciești, profil Tehnician în activități economice, a spus: „Școala online a fost destul de dificilă. Era prima dată când făceam acest lucru și a fost mai dificil, atât pentru noi elevii și cred că și pentru profesori. Nu ar fi prea drăguț să fac și primul an de facultate online, fiind studentă a Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune Pitești, sper să ne întoarcem fizic în bănci, este mult mai ușor să înveți fizic”.  

Rafaela Quirini, de la profilul Filologie intensiv – Engleză, eleva cu 10 la BAC de la Liceul „Mihai Viteazul” Caracal, a declarat că acesta este rezultatul unui efort depus de-a lungul ultimului an de învățământ. „Nu a fost ușor, mai ales în contextul actual al pandemiei COVID-19, am avut parte și de ore cu predare fizic, dar și cu predare online. Totul este bine când se termină cu bine. Sunt studentă la Facultatea de Medicină din Craiova. La începutul Bacalaureatului nu mă așteptam la o asemenea performanță. De-a lungul anilor, eu m-am concetrat mai mult pe admiterea de la Medicină, bineînțeles că am învățat și pentru Bacalureat, am păstrat un echilibru și am reușit”, spune Rafaela.  

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<