6.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Patru focare COVID-19, active în județul Olt. Trei sunt la nivelul unor unități sanitare

- Advertisement -

În județul Olt există la această dată, potrivit datelor furnizate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt, patru focare COVID-19 active. Două dintre acestea sunt la nivelul Spitalului de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, cu șase cazuri, și Spitalul de Pneumoftiziologie Scornicești, unde sunt patru persoane diagnosticate cu SARS-CoV-2, însă sunt cazuri confirmate cu virusul ucigaș și în Spitalului Județean de Urgență Slatina.

„Având în vedere contextul actual generat de infecția SARS-CoV-2, vă informăm că de la începutul pandemiei și până în prezent, la nivelul județului Olt au fost instituite 93 focare (89 focare închise, patru focare active), care au însumat 1.460 cazuri de îmbolnăviri. Cele patru focare active au însumat, până acum, 23 cazuri de îmbolnăviri cu Coronavirus, după cum urmează: zona Slatina – două focare – 13; zona Scornicești – un focar – patru; zona Schitu Greci – un focar – șase”, se arată în comunicatul remis de DSP Olt, dar specialiștii din cadrul aceleiași instituții nu spun dacă în unitățile medicale cei diagnosticați cu virusul sunt pacienți sau cadre medicale.

În urma acestor noi focare COVID-19 înregistrate, DSP Olt a dispus mai multe măsuri pentru limitarea extinderii infecțiilor cu virusul ucigaș:

  • izolarea atât a cazurilor pozitive, cât și a celor cu care au venit în contact pentru o perioadă de 14 zile;
  • dezinfecția obiectivelor cu societate autorizată;
  • asigurarea produselor de igienă personală (săpun, prosoape de unică folosință, antiseptice cutanate) asigurate de conducerea obiectivelor;
  • asigurarea cu materiale de curățenie, substanțe dezinfectante și materiale de protecție personală (măști, mănuși, halate unică folosință) asigurate de conducerea obiectivelor.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți