Spitalul Slatina, plin de pacienți infectați cu SARS-CoV-2. Unitatea sanitară din Caracal a devenit una COVID

Pare se că suntem în plin val patru al pandemiei de Coronavirus, acest lucru fiind ușor de observat și din cauza numărului mare de pacienți confirmați cu virusul ucigaș SARS-CoV-2 care în acest moment sunt internați atât la Spitalul Județean de Urgență Slatina, cât și la Spitalul Municipal Caracal. Ambele unități sanitare sunt la capacitate maximă privind bolnavii diagnosticați cu COVID-19, la Caracal situația fiind și mai gravă, la Secția Anestezie și Terapie Intensivă nemaiexistând locuri libere, în timp ce activitatea destinată pacienților non-COVID urmează a se închide.

Chirurgul plastician Florin Popa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Slatina, este cel care a spus că nu mai este loc pentru pacienți confirmați sau suspecți cu infecția SARS-CoV-2, aceștia având forme medii sau severe de boală.

 „La acest moment, nu mai avem niciun loc în sectorul de Boli Infecțioase pentru pacienții confirmați cu SARS-COV2 și suspecți. Diferența între valul III și valul IV, în valurile anterioare, puteam vorbi de multe cazuri, dar erau pacienți cu forme ușoare, chiar și asimptomatici, că la început au fost internați și asimptomaticii, acum pacienții internați sunt cu forme medii de boală sau severe. Toate locurile de la Boli Infecțioase sunt ocupate. Sunt cadre medicale și pacienți vaccinați cu schema completă de vaccinare, care sunt internați, din cei 40 internați în Secția de Boli Infecțioase, doar doi erau vaccinați. Îmi mențin ideea că vaccinul este cea mai bună soluție pentru a scăpa de această boală. Cei care sunt vaccinați si sunt internați au formă medie de boală”, a spus doctorul Florin Popa.

Reprezentanții spitalului slătinean, cel mai mare din județ, vor să suplimenteze cu 20 numărul paturilor destinate oltenilor care au Coronavirus și încearcă ca toate celelalte secții pentru pacienții non-COVID să rămână deschise.

„La acest moment, Spitalul Caracal va trata numai COVID. Tot ce înseamnă non-COVID au fost externați sau transferați către Spitalul Slatina pentru continuarea schemei de tratament. Urmează ca ei să ne comunice numărul de locuri disponibile pentru pacienții COVID. Analizăm o extindere a numărului de paturi la Spitalul Slatina pentru pacienții COVID. Ne dorim să extindem cu 20 de paturi capacitatea actuală pentru cei confirmați. Vrem să nu mai închidem secțiile, să oferim servicii medicale tuturor pacienților. Nu este corect față de pacientul non-COVID să nu-i oferi îngrijire medicală adecvată. Nu vrem să mai mutăm secții, să mai închidem secții. Este vorba de secții importante, de Oncologie, Medicală, Gastroenterologie, Diabet. Fiecare au urgențele lor specifice”, a adăugat chirurgul plastician.

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Caracal este plină, în timp ce activitatea pentru pacienții non-COVID se închide, transmite Liviu Radu, managerul unității sanitare.

„Vreau să iau măsuri cu cei de la spital care nu se vaccinează, pentru că este un risc. A fost relaxarea din vară, toată lumea la mare, la munte, la nunți, nu au crezut în valul acesta. A fost exact ce s-a discutat, în câteva zile s-a umplut spitalul. Locuri la ATI nu mai sunt, de două săptămâni. Avem locuri în spital. Sunt internați în jur de 70 de pacienți astăzi (sâmbătă, 18 septembrie n.r.), avem 100 și ceva de locuri, dar nu toate locurile le avem cu oxigen. Pentru formele grave ne trebuie neapărat oxigen. Începând de luni, 20 septembrie, transformăm tot spitalul în COVID, pentru că a funcționat o perioadă mixt, dar au apărut multe cazuri și îl transformăm în COVID. Mai rămân deschise Infecțioasele – non-COVID, Oncologia și Fizioterapia. Data trecută am păstrat locuri pe Oncologie, dar oamenii nu și-au făcut tratamentele. Am trimis deja solicitarea la DSP Olt, de luni revenim la ce a fost înainte. Oamenii trebuie să înțeleagă să se vaccineze. Am avut și pacienți vaccinați, dar cu forme ușoare, nici nu au ajuns în Terapie”, a spus medicul Liviu Radu, managerul de la Caracal.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<