15.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproape 600 de candidați din Olt, înscriși la examenul de admitere în școlile de agenți de poliție din Câmpina și Cluj Napoca

- Advertisement -

S-au încheiat înscrierile pentru examenul de admitere în cele două instituții de învățământ preuniversitar ale Poliției Române, respectiv Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, unde s-au scos la concurs 1.292 de posturi, și Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj Napoca, unde sunt 300 de posturi. La nivel național au fost aproximativ 10.000 de candidați înscriși, 8.232 optând pentru locurile de la Câmpina și 1.524 pentru cele de la Cluj. Printre ei sunt și candidați din județul Olt, numărul acestora fiind de aproape 600. Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al Poliției Olt, a declarat că 593 de candidați s-au înscris pentru posturile de la Școala de Agenți de Poliție Câmpina, în timp ce doar doi au optat pentru școala de la Cluj Napoca.

Potrivit Poliției Române, sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. „După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice, susținerea probei de evaluare a cunoștințelor, iar, la final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs”, se arată pe site-ul poliției Române.

Proba de evaluare a performanței fizice, care se va desfășura în perioada 29 septembrie – 5 octombrie, va fi susținută indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidatul a optat, în mai multe centre zonale de selecție. Candidații din Olt vor da probele sportive la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din municipiul Drăgășani, județul Vâlcea.

Potrivit site-ului Poliția Română, candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice vor susține proba de evaluare a cunoștințelor pe 23 octombrie, iar rezultatele obținute vor fi postate pe site-ul oficial al unității de învățământ pentru care au optat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți