14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Cum se va face accesul la evenimente private sau la restaurant. Reprezentanții HoReCa, întâlnire cu prefectul de Olt

- Advertisement -

În contextul creșterii alarmante de infectări cu virusul SARS-CoV-2 în Olt, Florin Homorean, prefectul județului, a organizat miercuri în Sala Europa o întâlnire cu reprezentanți ai sectorului HoReCa din judeţul nostru, inclusiv deţinători de săli de evenimente. La întâlnire au fost prezenți și reprezentanți ai structurilor teritoriale ale MAI, Inspectoratul de Poliție Județean Olt și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt, care au un rol în supravegherea respectării măsurilor de efectelor pandemiei de COVID-19. Cel mai dezbătut subiect a fost cel privind accesul persoanelor la evenimentele private, fie că vorbim de nunți, botezuri și alte petreceri, sau, pur și simplu, la restaurant.

„Obiectivul acestei întâlniri a fost acela de a asigura o mai bună punere în aplicare a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului specifice acestui sector de activitate. Mă refer la permiterea accesului la evenimente private (nunţi, botezuri) ori la restaurant doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, adică acele persoane care deţin un certificat digital al Uniunii Europene privind COVID-19”, transmite reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Prefectul de Olt Florin Homorean spune că a făcut un apel către organizatorii de evenimente private și anume să respecte reglementările în vigoare pentru a preveni apariția de noi cazuri de Coronavirus, inclusiv obligația de a scana codul QR de pe certificatul digital al UE privind COVID-19 prin utilizarea aplicației Check DCC. „Consider că doar împreună, medici şi personal medical şi auxiliar, cetăţeni, autorităţi şi instituţii publice şi operatori economici, putem lupta eficient împotriva acestei pandemii. Reamintesc faptul că certificatul digital poate fi descărcat de pe portalul https://certificat-covid.gov.ro”, a adăugat prefectul județului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți