10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Deputatul PSD Albotă: „În România reală alimentele sunt scumpe, puterea de cumpărare scade, scade și consumul! Românii sunt tot mai necăjiți!”

- Advertisement -

Emil Albotă, deputat PSD de Olt, vine cu o nouă declarație politică și spune că „România se află din nou în impas. România reală alimentele sunt scumpe, puterea de cumpărare scade, scade și consumul! Românii sunt tot mai necăjiți!”.

Parlamentarul oltean aduce în atenție faptul că valul patru al pandemiei COVID ne-a luat pe nepregătite, facturile la energie și gaze îi cocoșează pe românii de rând, școala se face în funcție de numărul de infecții cu SARS-CoV-2, iar instabilitatea politică și dezastruoasa guvernare de dreapta duce la sărăcie și disperare pentru locuitorii țării.

Pandemia ne ia iar pe nepregătite și se manifestă cu repeziciune, PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență n.r.) este în pericol de a eșua la nivel de implementare (pentru că nici astăzi nu este aprobat), facturile la energie și gaze cocoșează românul de rând, iar învățământul se măsoară în numărul de cazuri la mia de locuitori. Instabilitatea politică și dezastruoasa guvernare de dreapta generează sărăcie și disperare în viața românilor și necesită o intervenție imediată. România rămâne, în schimb, cramponată în miza alegerilor pentru șefia PNL, asistând la un spectacol mediatic purtat de două găști. Una amenință și chiar scoate la iveală dezvăluiri, cealaltă scoate de la sertar PNDL – un program PSD, ca monedă de șantaj pentru primarii, care, ca în orice partid, pot înclina balanța în această miză politică. Prinși în febra alegerilor de partid, guvernanții n-au capacitatea de a previziona ceea ce va urma. Mai grav este că nici nu cred ca-i interesează. Suntem la mâna unei găști cu miniștri incoerenți, absenți, semianalfabeți, fără carismă și fără empatie, dar prinși până peste urechi de lupta internă pentru putere”, a declarat deputatul Emil Albotă.

Social democratul mai spune că țara nu se împarte între găștile lui Orban și Cîțu și se împarte în români care nu își vor mai putea plăti facturile de utilități, și nu numai.

„Țara nu se împarte, domnilor, în gașca lui Orban sau gașca lui Cîțu! Țara se împarte în români care nu-și vor mai putea plăti facturile, nu-și vor mai trimite copiii la școală, pentru că, din nou, campania de vaccinare a eșuat lamentabil, își vor pierde locurile de muncă și nu vor porni căldura sau vor sta pe întuneric pentru a face economie. Țara se împarte în români neputincioși lăsați la mâna unei ministrese care își bagă mâinile în urechi, deranjată fiind de strigătele unei șomere, trecută de 50 de ani, care vrea să muncească, dar pe care nu o mai angajează nimeni sau la mâna unui premier care se visează noaptea Superman și ziua se postează pe Insta, descoperind, ca un copil mic, tehnologia. În plus, pe burta goală, recomandarea sportului celor bogați și relaxați este o dovadă crasă de ignoranță și lipsă de empatie. Nu știți care este echipa câștigătoare și ce să alegeți? Alegeți poporul, stimabililor! Cel care v-a încredințat votul, încrederea și speranța unui trai mai bun”, a adăugat deputatul Albotă.

Parlamentarul de Olt a spus și că ar trebui votată inițiativa PSD de plafonare a prețurilor la energie și gaze, iar guvernarea ar trebui să ia măsuri pentru a stopa pandemia.

„La audiențe, principala problemă semnalată este plata facturilor sau lipsa locului de muncă. În iarnă căldura va fi un lux, iar lumina un privilegiu. Votați inițiativa PSD de plafonare a prețurilor la energie și gaze, altfel acestea vor fi un lux pentru majoritatea familiilor din România. Grăbiți aprobarea PNRR – să vină investițiile și infuzia de bani pentru comunități! Luați măsuri pentru stoparea pandemiei, fie prin vaccinare, fie prin prevenire și punerea la dispoziția populației testarea gratuită, măști la prețuri accesibile și acces la sănătate, prin protocoale sanitare temeinice. În România reală, cea în care nu se joacă golf și nici oamenii nu se cred Superman, decât în urma consumului de substanțe interzise, alimentele sunt scumpe, puterea de cumpărare scade, scade și consumul! Românii sunt tot mai necăjiți! Asta-i realitatea, domnilor! Coborâți din palatele de fildeș printre oamenii de rând, încovoiați de prețuri, facturi și pandemie”, a mai menționat social democratul.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți