Comandant nou la Jandarmeria Olt, în persoana colonelului Emanuel Botan

Inspectoratul Județean de Jandarmi Olt are un nou inspector șef, după ce postul a fost scos recent la concurs de Jandarmeria Română. Trei candidați s-au înscris inițial, însă la final în cursă au rămas doar doi, aceștia fiind colonelul Emanuel Botan și colonelul Radu Gheorghe. Primul dintre ei a lucrat la Jandarmeria Olt până acum patru ani și acum este adjunct la o grupare de jandarmi din Craiova, în timp ce al doilea este fost purtător de cuvânt al IJJ Olt, iar în prezent activa tot în cadrul acestei instituții. Miercuri a fost ziua în care s-a susținut proba de interviu, iar colonelul Botan a avut un punctaj final de 9,44, față de contracandidatul său, colonelul Gheorghe, care a obținut 8,72.

Cei doi ofițeri au trecut cu brio de testarea psihologică, la care au fost declarați apți, la proba de evaluare a dosarelor Emanuel Botan obținând trei puncte, care fac parte din nota finală, și Radu Gheorghe două puncte, iar miercuri, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a fost interviul.

Al treilea candidat care se înscrisese, colonelul Marin Boată, fost adjunct al Jandarmeriei Olt, actualmente inspector șef interimar al unității, nu s-a prezentat încă de la testarea psihologică, iar apoi s-a retras din cursă.

Punctajele pe care le-au obținut Botan și Gheorghe nu sunt definitive, candidatul nemulțumit de notă putând depune contestație în termen de 24 de ore de la afișarea rezultatelor, termenul de soluționare, în eventualitatea în care sunt depuse, fiind de 48 de ore. Apoi, rezultatele finale se vor afișa după alte 24 de ore.

În vârstă de 44 de ani, Botan a ajuns în 2017 la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Frații Buzești” Craiova, unde a fost împuternicit adjunct al șefului grupării, pentru ca din anul 2018 să ocupe funcția prin concurs. Înainte de anul 2017, acesta lucra din anul 2000 în cadrul Jandarmeriei Olt.

Postul de inspector șef al IJJ Olt era vacant din luna aprilie a anului 2021, când fostul comandant, colonelul Dorel Drejoi, a ieșit la pensie și a trecut în rezervă, predând conducerea unității colonelului Marin Boată. Ofițer cu experiență, având peste 30 de ani în care a activat în cadrul structurilor Jandarmeriei Române, acesta este la Jandarmeria Olt din luna mai a anului 2013, fiind numit prim adjunct al inspectorului șef, din aprilie fiind împuternicit interimar inspector șef al unității. Potrivit unor surse, se pare că motivul pentru care ofițerul Boată s-a retras din cursa pentru șefia Jandarmeriei Olt este faptul că acesta ar urma să se pensioneze.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<