20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Doar nouă paturi operaționale din cele 17 de la Secția ATI Caracal pentru pacienții COVID cu forme grave

- Advertisement -

Probleme arzătoare la nivelul Spitalului Municipal Caracal care, de la începutul acestei săptămâni, a devenit doar unitate destinată pacienților confirmați cu noul Coronavirus. Dacă pe hârtie spitalul figurează că ar avea 17 paturi de Anestezie și Terapie Intensivă pentru bolnavii adulți, care au forme grave ale infecției, operaționale sunt doar nouă.

Datele au fost făcute publice într-o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt de miercuri, 22 septembrie. „Se constată că la nivelul Spitalului Municipal Caracal din cele 17 paturi ATI adulți, prevăzute în Planul de reziliență a rețelei sanitare din județul Olt față de recrudescența COVID, sunt operaționalizate doar nouă paturi ATI”, se arată în hotărârea 68.

Potrivit sursei citate, celelalte opt paturi de Terapie Intensivă nu sunt funcționale din cauza lipsei de oxigen, dar și a lipsei ventilatoarelor.

„Pentru operaționalizarea celorlalte opt paturi ATI sunt necesare următoarele măsuri: reabilitarea, în regim de urgență, a rețelelor de gaze medicinale pentru punerea în funcțiune a trei ventilatoare existente în dotarea spitalului și care nu pot fi folosite în acest moment, dotarea cu cinci ventilatoare cu oxigen fără aer comprimat. DSP Olt va urmări punerea în aplicare a Planului de reziliență a rețelei sanitare din Olt, inclusiv reabilitarea în regim de urgență a rețelelor de gaze medicinale la Spitalul Municipal Caracal”, se mai arată în documentul amintit.

Hotărârea 68 a CJSU Olt poate fi consultată accesând site-ul Prefecturii Olt, categoria Activități/Situații de urgență sau următorul link: https://ot.prefectura.mai.gov.ro/coronaviruscovid-19/.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți