20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Lucrările la podul rutier de peste râul Olt de pe Drumul Expres Craiova – Slatina – Pitești, în plină desfășurare

- Advertisement -

Constructorul UMB continuă lucrările la podul rutier de peste râul Olt de pe Drumul Expres Craiova – Slatina – Pitești, cel de-al doilea ca lungime din România. În acest sfârșit de săptămână Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova fiind făcute publice noi imagini de pe această șosea de mare viteză, din zona șantierului podului rutier de la Balta Milcov.

Potrivit DRDP Craiova, până acum, la podul rutier de peste râul Olt, cu lungimea de puțin peste 1,7 kilometri, au fost montate toate grinzile de beton, s-au montat toate tablierele metalice, iar în prezent se execută

lucrări de montare a elementelor prefabricate și lucrări la placa de suprabetonare.

Chiar sâmbătă s-a montat tablier metalic, deschiderea centrală. „Tablierul are 53 de metri lungime și peste 160 de tone. Întreg ansamblu, tablier, macara + superlift, depășește 1.000 de tone”, au transmis reprezentanții DRDP Craiova.

Podul în câteva cifre: 1.720 de metri lungime totală, 38 de deschideri, 304 grinzi de beton, lungimea unei grinzi de beton este de 40 de metri, greutatea unei grinzi este de 82 de tone, trei deschideri cu suprastructură din tablier metalic, greutatea tablierului de pe deschiderea centrală, pe o cale, depășește 175 de tone, greutatea totală a ansamblului, macara+tablier metalic, depășește 1.000 de tone.

DRDP Craiova mai precizează că grinzile de beton și prefabricatele au fost realizate în totalitate în fabrica de grinzi, amplasată în organizarea de șantier, a Antreprenorului.

Două tronsoane ale Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești, respectiv II și III, tranzitează județul Olt. Tronsonul II, Loturile 1 și 2, care începe de la limita județelor Dolj și Olt și trece pe teritoriile localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov, Slatina și Valea Mare, acesta incluzând și centurile de ocolire ale orașului Balș și municipiului Slatina, dar și Tronsonul III care tranzitează unitățile administrativ teritoriale Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești până la limita județelor Olt și Argeș.     

Șoseaua de mare viteză are o lungime totală de 121,185 kilometri, valoarea estimată a întregului proiect fiind puțin peste 5,5 miliarde de lei, fiind finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Drumul Expres, care va avea o rută expresă cu câte două benzi pe sens ar urma să fie finalizată, conform proiectului, la sfârșitul anului 2023. Acesta va zece intersecții rutiere, 75 de poduri și pasaje, 25 de intersecții, 15 poduri și pasaje la noduri rutiere sau drumuri de legătură, 8,85 kilometri drumuri de legătură.

Sursă video: DRDP Craiova – Facebook

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți