9.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Oltenii nu poartă mască de protecție. Peste 150 de amenzi de aproape 10.000 de lei, aplicate de oamenii legii în 48 de ore

- Advertisement -

Oamenii legii din Olt au continuat să acționeze în județ pentru a preveni și combate infectarea cu virusul SARS-CoV-2, în ultimele 48 de ore fiind intensificate activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55 din anul 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Au fost constatate mai multe nereguli în această perioadă, fiind aplicate peste 150 de amenzi, în cuantum de aproximativ 10.000 de lei, toate fiind pentru nepurtarea măștii de protecție.

Potrivit unui comunicat remis de Inspectoratul de Poliție Județean Olt, peste 300 de forțe de ordine, respectiv polițiști, jandarmi și polițiști locali, sub autoritatea Prefecturii Olt, au verificat în cele două zile zonele aglomerate, centrele comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii Coronavirusului. S-au controlat 119 societăți comerciale, precum şi 133 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 2.500 de persoane.

„Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 156 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 9.800 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală”, se precizează în comunicatul Poliției.

Oamenii legii reamintesc că portul măştii de protecţie este în continuare obligatoriu  în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți