Peste 170 de elevi din școlile gimnaziale Oporelu și Deveselu beneficiază și anul acesta de tablete și echipamente IT prin programul Digitaliada

Elevii și profesorii din Școala Gimnazială Oporelu și Școala Gimnazială Deveselu din județul Olt vor continua să învețe și în anul școlar 2021 – 2022 în laboratoare digitale complet echipate de Fundația Orange cu tablete și echipamente IT prin programul Digitaliada. Totodată, aceștia pot utiliza peste 3.500 de lecții, teste și exerciții pentru diferite discipline, o secțiune nouă în Platforma Digitaliada dedicată Evaluării Naționale, precum și noile ghiduri de predare cu ajutorul resurselor digitale la limba și literatura română pentru ciclul gimnazial pe care programul le pune la dispoziție gratuit tuturor cadrelor didactice și cursanților din țară. 

„Ghidurile, lecțiile și aplicațiile au fost de un mare ajutor. Am găsit resursele de care am avut nevoie și le-am utilizat ca moduri interactive de învățare, mai ales atunci când am încercat să completăm și să venim cu noi moduri de predare pentru elevi și să le trezim interesul”, spune George Creață, profesor de informatică la școala din Deveselu

Potrivit unui comunicat remis de Fundația Orange, peste 800 de școli – elevi, profesori și părinți – sunt înrolate și utilizează Platforma Digitaliada, un sistem de management școlar care pune la dispoziție în mod gratuit toate facilitățile necesare pentru învățarea online, dar și resurse complementare pentru activitatea din clasă. Orice profesor se poate înregistra pe platformă pentru a avea acces gratuit la module dedicate pentru teste, teme, videoconferințe și rapoarte de activitate.

„În acest an școlar, platforma vine cu o serie de funcționalități îmbunătățite, inclusiv un nou modul prin care toate cadrele didactice înscrise își pot crea și gestiona propriul portofoliu de lecții virtuale pentru clasele lor, noi aplicații digitale integrate și un tool colaborativ pentru ca elevii să poată lucra la proiecte în echipă. În plus, o nouă secțiune dedicată pregătirii pentru Evaluarea Națională cu testări automatizate la matematică și limba română și feedback personalizat va fi disponibilă în curând pe Platforma Digitaliada”, se arată în comunicat.

Pe lângă platforma de învățare, hubul de resurse Digitaliada.ro pune la dispoziție 12 noi ghiduri de predare prin metode digitale pentru profesorii de matematică, TIC și limba română, dezvoltate pentru clasele V-VIII. Aplicate pe materia primului semestru, ele includ și 200 de teste noi și fac parte din cele peste 2.000 de resurse educaționale pentru clasele I-VIII disponibile gratuit, mai arată reprezentanții Fundației Orange.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<