10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Măsura de izolare la domiciliu, nerespectată de două persoane din Iancu Jianu. Au fost amendate cu 2.000 de lei

- Advertisement -

Polițiștii, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, sub autoritatea Prefecturii Olt, au continuat și în ultimele 48 de ore să desfășoare activități de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Printre cei controlați au fost și oltenii aflați în izolare la domiciliu sau carantină, două persoane din comuna Iancu Jianu au fost amendate cu 2.000 de lei, respectiv o mie de lei de fiecare, pentru că nu au respectat măsura izolării.

Oamenii legii au verificat persoanele aflate în izolare sau carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Peste 250 de forțe de ordine au participat la controale, fiind verificate 111 societăți comerciale, precum şi 121 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate și verificate aproximativ 2.000 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 73 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 2.500 de lei, dintre care 71 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală și două pentru nerespectarea măsurii de izolare.

Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bobicești, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost cei care luni au constatat că două persoane, ambele din comuna Iancu Jianu, nu au respectat măsura izolării la domiciliu. Ambele au fost sancționate contravențional conform Legii 55 din 2020, cuantumul amenzilor aplicate fiind de 1.000 de lei pentru fiecare, fiind informați reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt.

Autoritățile oltene reamintesc că activitățile vor continua și în perioada următoare, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV 2. Totodată, oamenii legii reamintesc faptul că portul măştii de protecţie este în continuare obligatoriu  în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți