3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Patru bărbați din Iancu Jianu, amendați de polițiști cu 1.000 de lei fiecare pentru nerespectarea măsurii privind izolarea

- Advertisement -

Polițiștii, împreună cu jandarmi din județ și polițiștii locali, sub autoritatea Prefecturii, au continuat și în ultimele 48 de ore să desfășoare acțiuni cu caracter preventiv în Olt, în contextul noilor modificări legislative privind prevenirea infectării cu COVID-19. În urma acestora, oamenii legii au constatat mai multe nereguli, iar patru bărbați din comuna Iancu Jianu, care nu respectau măsura izolării la domiciliu, au fost amendați cu câte o mie de lei fiecare.

Potrivit unui comunicat remis de Inspectoratul de Poliție Județean Olt, oamenii legii au verificat zonele aglomerate, operatori economici, centrele comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului ucigaș SARS-CoV-2.

Peste 300 de forțe de ordine au participat la controalele desfășurate, fiind verificate 110 societăți comerciale, precum şi 149 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 3.000 de persoane. Iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 176 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 8.200 de lei, 172 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în cuantum de 4.200 de lei și patru pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea, în valoare de 4.000 de lei.

Amenzile pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu au fost date duminică de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bobicești. Aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, oamenii legii au constatat faptul că patru bărbați, toți din comuna Iancu Jianu, nu au respectat măsura izolării la domiciliu. Cei în cauză, au fost sancționați contravențional, conform Legii 55/2020, cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare, fiind informată Direcția de Sănătate Publică Olt.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse în această perioadă! Poliţiştii olteni vor continua acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici, precum și pentru prevenirea nerespectării legislației în domeniu. Scopul polițiștilor nu este acela de a sancționa, ci acela de a aplica legea, pentru siguranța cetățenilor!”, este mesajul remis de reprezentanții IPJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți