27.6 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii olteni au lăsat fără permisul auto peste o sută de șoferi. Majoritatea au fost prinși cu viteză în trafic

- Advertisement -

Poliţiştii Serviciului Rutier Olt şi cei ai structurilor rutiere au acționat și la sfârșitul săptămânii trecute pe drumurile publice din județul Olt, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, depistarea conducătorilor auto care nu încalcă regimul legal de viteză sau conduc vehicule sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Oamenii legii au aplicat peste 400 de amenzi, în cuantum de peste 164.000 de lei, iar peste o sută de conducători auto au rămas fără permisul auto, majoritatea pentru depășirea limitei de viteză legală.

În urma activităților desfășurate în perioada 1 – 3 octombrie, polițiștii rutieri  au fost aplicate 438 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 164.035 de lei. Totodată, au fost reținute 102 permise de conducere, dintre care 72 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 11 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat și 19 pentru alte abateri, fiind retrase și zece certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate șase infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, trei fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și trei pentru alte abateri.

Tânăr depistat cu o viteză de 227 kilometri pe oră pe un drum european din județ

Un tânăr, în vârstă de 19 ani, din județul Teleorman, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 6 – European 70, în afara localității Fărcașele, fiind înregistrat de aparatul radar cu o viteză de 227 de km/h, pe un sector de drum cu limita de 100 de km/h.

Șoferul a fost amendat cu 1.885 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce, pe o perioadă de 90 de zile.

Totodată, polițiștii rutieri au depistat și un șofer într-o stare avansată de ebrietate. Polițiștii din orașul Potcoava au fost cei care au depistat un bărbat de 40 de ani, din județul Argeș, în timp ce conducea un autoturism în orașul Potcoava, având o concentrație alcoolică de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți