17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

5 filme pe care merită să le vezi de mai multe ori în viață

- Advertisement -

Sunt filme care sunt atât de bună încât nu te saturi să le vezi doar o dată, iar din când în când merită să fie revăzute.

5 dintre ele le găsești în rândurile mai jos:

1. Închisoarea Îngerilor (1994) – În topul celor mai bune filme din istorie realizat de IMDB, „Închisoarea Îngerilor” ocupă locul 1 și asta spune multe despre emoția transmisă de această producție de excepție. Acțiunea are loc într-o închisoare, iar în prim plan se află Andy Dufresne, interpretat de Tim Robbins, alături de Red, interpretat de Morgan Freeman. Filmul începe în momentul în care Andy ajunge în închisoare și este nevoit să treacă peste diverse provocări pentru a se acomoda. Un om foarte inteligent, Andy își face însă prieteni și reușește să avanseze, în timp ce pune la cale un plan foarte inteligent pentru a evada. Povestea este redată din perspectiva lui Red, care l-a urmărit cu atenție din prima clipă  în care l-a văzut în închisoare, pentru a lega o prietenie strânsă cu el. Închisoarea Îngerilor a avut 7 nominalizări la Premiile Oscar, iar încasările filmului au fost de aproximativ 60 de milioane de dolari, la un buget de 25 de milioane.

2. Gladiator (2000) – Un rol excelent a făcut Russell Crowe în Gladiator, un alt film legendar pe care merită să îl  vezi de mai multe  ori în viață. Iar din distribuție mai fac parte și Joaquin Pheonix și Connie Lielsen. Crowe este actorul principal însă, în rolul generalului roman Maximul Decimus Meridius, ajuns gladiator după ce a fost trădat. Ajunge așadar în arenă, unde își caută răzbunarea. Gladiator a avut nu mai puțin 5 premii Oscar, iar încasările au trecut de 460 de milioane de dolari, o sumă excelentă pentru anul 2000. Bugetul a fost de 103 milioane de dolari. Iar succesul acestui film a generat interes și pentru alte producții.  Chiar dacă filmul nu a avut o continuare, a apărut în schimb jocul Gladiator Jackpot, disponibil în secțiunea jocuri ca la aparate online NetBet. Producția companiei Playtech are printre simboluri personajele principale din film și are o grafică foarte bună. Jocul poate fi accesat la NetBet, alături de peste alte 2.000 de sloturi. Tot aici, utilizatorii mai găsesc table online, loterii internaționala, jocuri de poker, mese de ruletă și blackjack, dar pot accesa și secțiunea pariuri online NetBet.

3. Goodfellas (1990) – În special pentru fanii filmelor de acțiune acesta este unul pe care cu siguranță vor dori să îl urmărească de mai multe ori. Distribuția este de cinci stele, iar în ea se regăsesc Robert De Niro, Ray Liotta și Joe Pesci, în timp ce regia îi aparține lui Martin Scorsese. În film putem vedea ascensiunea lui Henry Hill, un tânăr dintr-o familie irlandeză, care avansează rapid în ierarhiile mafiei și renunță la  educație. Filmul a avut încasări de 47 de milioane de dolari, la un buget de 25 de milioane de dolari. A avut 6 nominalizări la Premiile Oscar și a obținut un premiu. Totodată, a mai câștigat 5 premii BAFTA.

4. Lista lui Schindler (1993) – Genul de film la care este dificil să nu plângi. Filmat integral în alb-negru, Schindler’s List s-a bucurat de regia excepțională asigurată de Steven Spielberg, care ne-a oferit unul dintre cele mai bune filme din istorie. Așadar, povestea este axată pe viața lui Oskar Schindler, un industriaș care profită de al Doilea Război Mondial pentru a-și spori averea cu ajutorul muncitorilor evrei. Totuși, când vede ororile la care aceștia sunt supuși, începe o acțiune pentru salvarea lor și îi ajută să rămână în viață. Mai emoționant este și faptul că Schindler’s List este inspirat dintr-o poveste adevărată. Filmul a câștigat nu mai puțin de 7 premii Oscar.

5. Fight Club (1999) – Din distribuția acestui film fac parte Brad Pitt și Edward Norton. A fost un film care a stârnit multe controverse, în condițiile în care recenziile inițiale nu au fost tocmai pozitive, dar pe măsură ce anii au trecut acesta a devenit unul dintre cele mai apreciate filme din istorie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți