3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Senatorul PSD Siminica Mirea: „Ne-am ținut de cuvânt! Guvernul Cîțu a fost demis!”

- Advertisement -

Moțiunea de cenzură a PSD pentru demiterea premierului Florin Cîțu a fost votată, acesta fiind demis după ce 281 de parlamentari au spus „pentru”, iar în urma acestei decizii mare parte dintre senatorii și deputații social democrați din Olt au făcut mai multe declarații politice, printre ei fiind și senatorul Siminica Mirea.

„Ne-am ținut de cuvânt! Guvernul Cîțu a fost demis! Parlamentul României a demonstrat astăzi (marți n.r.), prin votul acordat moțiunii PSD, că lucrurile pot merge în direcția potrivită, fiind făcut primul pas pentru restabilirea scenei politice potrivit așteptărilor cetățenilor! Astfel, premierul României, a fost demis cu un scor zdrobitor de 281 de voturi, fiind cel mai drastic din istoria post-decembristă. O victorie meritată pentru voi, dragi români!”, a declarat parlamentarul de Olt.

Siminica Mirea mai spune că acesta a fost doar un prim pas și indiferent de Guvernul care se va constitui acesta ar trebui să aplice măsurile prezentate de social democrați, printre care plafonarea prețurilor la lumină și gaze.

„În altă ordine de idei, acesta a fost doar primul pas, iar indiferent ce Guvern se va construi, va trebui să aplice urgent măsurile prezentate de PSD, precum: plafonarea prețurilor la energie; compensarea facturilor deja plătite; subvenționarea gigacaloriei; aplicarea legii consumatorului vulnerabil; creșterea alocațiilor copiilor cu 40%; gestionarea corectă a pandemiei, precum și realizarea sistemului de implementare urgentă a Programul Național de Reziliență și Redresare”, a adăugat senatorul de Olt.

Parlamentarul Siminica Mirea mai spune că soluția PSD pentru a ieși din criză este organizarea unor alegeri anticipate: „Soluția noastră, a social democraților, pentru ieșirea din criză rămâne în continuare aceeași: declanșarea procedurii alegerilor anticipate, imediat după depășirea iernii și valului patru al pandemiei de Coronavirus”.

Foto: Senatorul Siminica Mirea, alături de deputații PSD de Olt Florin Barbu, Emil Albotă, Marius Iancu, Cătălin Grecu și Adrian Chesnoiu

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți