6.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ambasadorul Franței în România, întâlnire oficială cu președintele Consiliului Județean Olt

- Advertisement -

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, împreună cu Virgil Delureanu, vicepreședintele instituției administrative, au primit joi vizita oficială a Excelenței sale Laurence Auer, ambasadorul Republicii franceze în România. Scopul întâlnirii a fost acela de reluare a relațiilor de înfrățire cu departamente franceze în diverse domenii importante de lucru, precum cel agricol sau agro-turistic, dar au fost dezbătute și subiecte cum ar fi accesarea de fonduri europene și importanța unei platforme industriale puternice de care județul Olt are parte.  

Excelența sa Laurence Auer, ambasadorul Franței în România, a fost însoțită de o delegație importantă reprezentată de Pierre Lignot, consilier economic, Paul Mainguet, responsabil cu studiile economice, François Matraire, directorul biroului Business France România și Camille Delgado-Lallier, adjunct al serviciului economic București. De asemenea, în cadrul întâlnirii oficiale, au fost prezenți și Emil Moț, primarul municipiului Slatina, prefectul de Olt Florin Homorean, Marian Năstase, președinte și membru non-executiv al Consiliului de Administrație ALRO, Gheorghe Dobra, director General al aceleiași companii, și Nicolas Duiliu Zamfiresco, președinte DZ Consulting.

„Evenimentul s-a dovedit o reală întâlnire de lucru în cadrul căreia s-au discutat direcții și oportunități de dezvoltare pentru comunitățile și companiile locale. În plus, s-a subliniat importanța cooperării dintre Franța și România, instituția noastră primind, din partea doamnei ambasador, promisiunea certă de reluare a relațiilor de înfrățire cu departamentele franceze în domeniul agricol, cultural, agro-turistic sau formare profesională. Președintele Consiliului Județean Olt a deschis această întâlnire subliniind însemnătatea vizitei primite și acoperind o gamă largă de subiecte precum accesarea fondurilor europene, importanța unei platforme industriale puternice de care se bucură județul Olt, dar și necesitatea cooperării între localitățile județului Olt și departamentele franceze”, se arată într-un comunicat remis de CJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți