11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Incendiu într-un bloc de locuințe din Balș. 25 de persoane evacuate, iar opt dintre ele au avut nevoie de primul ajutor

- Advertisement -

UPDATE: Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un aragaz lăsat în funcțiune, nesupravegheat, spune Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

„Dezvoltarea rapidă a incendiului a fost favorizată de cantitatea mare de materiale textile și peturi aflată în locuință. Tot din cauza materialelor depozitate, casa scării a fost inundată cu fum, iar evacuarea persoanelor din imobil a fost îngreunată, fiind folosită pentru evacuare și autospeciala pentru intervenție și salvare de la înălțime. Proprietarul garsonierei cuprinsă de flăcări, în vârstă de 51 de ani, a refuzat transportul la spital”, a declarat reorezentantul ISU.

Știrea inițială: Un incendiu puternic a izbucnit, joi după-amiază, într-un bloc de locuințe din orașul Balș. Nu mai puțin de 25 de persoane au fost evacuate de mai multe echipaje de salvatori din imobil, iar opt dintre ele au avut nevoie de acordarea primului ajutor. Pentru că patru persoane s-au intoxicat ușor cu monoxid de carbon, toate acestea au fost transportate la Spitalul Orășenesc Balș, pentru investigații medicale amănunțite.

Focul a izbucnit într-o garsonieră de la etajul 1 al blocului de locuințe din localitatea de pe malul râului Olteț.

„Incendiul s-a manifestat la o garsonieră aflată la etajul unu, cu degajare mare de fum. Nu au fost afectate de incendiu alte garsoniere. Au fost evacuate 25 de persoane, opt dintre acestea au fost asistate medical. Dintre cele opt persoane, patru au fost transportate la Compartimentul Urgențe al Primăriei Balș, conștiente, cu intoxicație ușoară cu monoxid de carbon”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Sursa citată a mai menționat că incendiul era lichidat în jurul orei 18:00, iar pompierii au continuat să lucreze pentru îndepărtarea efectelor negative.

Garsoniera a fost cuprinsă de flăcări din cauza faptului că în interior era depozitată o cantitate mare de materiale textile, fapt ce a dus la degajare de fum pe întreaga scară a imobilului.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este în curs de stabilire, potrivit reprezentantului ISU Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți