O profesoară de Română, din Vădăstrița, a murit. Testul COVID rapid a fost negativ, însă autoritățile au decis suspendarea cursurilor la școală

Timp de zece zile, la Școala Gimnazială Vădăstrița, cursurile se suspendă, având în vedere că sâmbătă o profesoară de Limba și literatura română a murit la doar câteva ore după ce a ajuns acasă, prezentându-se la Spitalul Orășenesc Corabia, unde a făcut și un test COVID-19 rapid, rezultatul fiind negativ. Marian Ciupitu, primarul localității, spune că toată comunitatea este tristă în urma a ceea ce s-a întâmplat, femeia fiind evaluată de cadrele didactice corăbiene după ce zilele trecute nu a mai fost la școală, acuzând o răceală.

A murit profesoara de Română, întreaga comunitate este foarte afectată de ceea ce s-a întâmplat. Din datele pe care le am, profesoara a fost dusă sâmbătă, cu ambulanța, la spital și a fost testată pentru Coronavirus, iar testul rapid a fost negativ. Apoi a fost trimisă acasă cu medicație, nu știu exact ce i s-a dat. La câteva ore, a făcut un stop cardio-respirator. Doamna profesoară nu fusese câteva zile la școală, pentru că era răcită. Astăzi, am aflat toate aceste lucruri. Avea 56 de ani, este fost cadru medical și profesor de Română. Ce s-a întâmplat, nu știm! Suntem toți bulversați, nu știm ce s-a întâmplat! A fost la Spitalul Corabia, s-a întors acasă, avea saturații foarte mici, așa am înțeles! A murit la patru ore după ce a venit de la spital, a făcut stop cardio-respirator, chiar în brațele copilului”, a declarat edilul.

În urma nefericitului eveniment, Consiliul de Administrație al școlii din Vădăstrița a luat decizia de suspendare a cursurilor pentru următoarele zece zile, propunerea urmând a fi analizată și de membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, din subordinea Prefecturii Olt, în ședința care ar avea loc luni, 11 octombrie.

„Am suspendat cursurile, începând cu data 11 octombrie. Consiliul de Administrație s-a întrunit și a luat această decizie, am vorbit cu Inspectoratul Școlar Județean Olt. Zece zile copiii nu mai vin la școală. Vom dezinfecta, facem tot ce trebuie. Nu mai sunt alți profesori bolnavi, copiii sunt răciți, dar nu știm ce au, pentru că nu sunt testați. Avem patru cazuri în comună, incidența nu este mare, dar copiii nu sunt testați, nu știm exact că au o viroză sau au COVID”, a mai spus primarul Ciupitu.

Datele specialiștilor Direcției de Sănătate Publică Olt arată că în prima zi a săptămânii incidența infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2, cumulată în ultimele 14 zile, este de doar 1,66 cazuri la o mie de persoane.

2 comentarii la „O profesoară de Română, din Vădăstrița, a murit. Testul COVID rapid a fost negativ, însă autoritățile au decis suspendarea cursurilor la școală

  • DE CE NU SE TRECE DEJA LA ONLINE E DEJA 12% RATA IN SLATINA DE COVID CE ASTEAPTA

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<