Descinderi la Slatina și Curtișoara într-un dosar de trafic de droguri de risc

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, împreună cu procurorii Biroul Teritorial Olt al Direcției de Investigare a Infracționalității, Crimei Organizate și Terorism au efectuat marți patru percheziții domiciliare, în municipiul Slatina și comuna Curtișoara din județ, dar și în comuna Leu, din județul Dolj, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc, deținere de droguri de risc pentru consum propriu și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Pungi cu material uscat, în cantitate de 150 de grame, peste 30.000 de lei, un pistol cu bile de cauciuc și un cântar electronic s-au găsit la descinderi, iar peste 20 de persoane fiind conduse la sediul SCCO Olt pentru a fi audiate.

“Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020 și până în prezent, trei bărbați ar fi comercializat droguri și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în județul Olt. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, două pungi ce conțin material vegetal uscat, de aproximativ 150 de grame, 36.000 de lei, un pistol cu bile din plastic și un cântar electronic. 25 de persoane vor fi conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, în vederea audierii”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

Anchetatorii transmit că cei trei bărbați vindeau substanțe psihoactive către consumatori din municipiul Caracal și a localităților limitrofe, la prețul de 10 lei pe pliculeț.

Potrivit aceleiași surse, la descinderi suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, la activități participând și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<