Peste o sută de persoane din județ, depistate fără mască de protecție și amendate

Poliţiştii olteni, împreună cu jandarmi și polițiști locali, sub autoritatea Prefecturii, au intensificat și în ultimele 24 de ore activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Neregulile constatate nu au fost puține la număr, măsurile de protecție sanitară continuând să nu fie respectate de persoanele din județul Olt. Au fost peste o sută de olteni amendați pentru nepurtarea măștii, sancțiuni contravenționale fiind primite și de persoane nevaccinate sau care nu au trecut prin boală ce au participat la diverse activități pe timp de noapte.  

Oamenii legii au verificat persoanele aflate în izolare sau carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea noilor măsurilor impuse, în contextul stării de alertă.

Peste 200 de forţe de ordine au participat la misiunile din ultima zi, fiind verificate 54 de societăți comerciale, precum şi 111 mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate și verificate aproximativ 4.000 de persoane.

Pentru abaterile constatate, s-au aplicat 125 de contravenţii, în cuantum de 20.500 de lei, dintre care 114 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 7.500 de lei, și 11 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor prin organizarea de activități sau participarea la activități în spațiul public, privat sau închis pentru care au fost instituite restricții, în valoare de 13.000 de lei.

Activitățile vor continua și în perioada următoare, fiind intensificate verificările în localitățile unde rata de incidență a depășit 6 la 1.000 de locuitori, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV 2, dar și conștientizarea cetățenilor cu privire la riscurile la care sunt expuși, dacă nu respectă măsurile de protecție sanitară.

„Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse în această perioadă! Reamintim faptul că în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise. Totodată, pentru localitățile în care incidența este mai mică de 6/1.000 de locuitori, portul măştii de protecţie este în continuare obligatoriu  în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun”, este mesajul transmis de autoritățile oltene.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<